איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0008

קורס בישול בריא הוא אתגר וגם שיתוף בדרך חיים.

במשך 8 מפגשים נבשל ביחד ונעשה את השינוי במטבח שלהם – המקרר , במקפיא במזווה והכי חשוב על הצלחת ונלמד לשמור על אורך חיים בריא. התחלנו אתמול ללמוד ולתרגל חיתוך של ירקות ,הכנת רטבים למיניהם והכנו תבשילים עם ירקות , סלטים קרים וחמים . הקורס נבנה לפי ההעדפות הקולינריות שלהם  – ללא בשר , עם דגים , הרבה ירקות – כולל כוסברה וללא שמיר , עם מאפים מלוחים – אך במנות קטנות ועם הרבה קטניות. תפריט עשיר ומגוון שיוביל אותם לשמירה על בריאותם .

אחת הבקשות הראשוניות של המשתתפים היה שהאוכל יראה כמו מנות של מסעדה – הרי העיניים אוכלות לפני הפה – הלכנו על זה , כל מנה מסודרת ומצולחתת במדויק .

הזוג ביקשו להיפגש פעם בשבועיים כדי שבמרווח בין המפגשים יוכלו לתרגל את שנלמד.

אשתף מדי שבועיים באחד המתכונים  מהקורס לפי הנושא עליו דיברנו. הפעם מנה ראשונה טעימה ומענגת של תערובת של מספר סוגי אורז עם ירקות ירוקים ונגיעות של טעמים מהמטבח האסייתי.

 אורז פרוע בירקות של אביב

לשלושה אנשים

  • ½ כוס מיקס אורז (סוגת)
  • ¼ 1 מים לבישול
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס שומשום קלוי
  • ½ כף סמן שומשום
  • 25 גרם חמאה
  • קישוא חתוך לרוחב
  • שן שום קצוצה
  • 2 כפות אפונה
  • 3 פרחים של ברוקולי
  • עלי כוסברה
  • כף יוגורט

מבשלים את האורז עם המים +מלח . לאחר שנספגו כל המים משאירים את האורז בסיר עם מכסה סגור.

ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את סרטי הקישואים, שום , ברוקולי ואפונת גינה ומקפיצים קלות עד לריכוך קל של הירקות.

מוסיפים לאורז את השומשום הקלוי + שמן השומשום . טועמים ומתקנים תיבול.

מסדרים את האורז במרכז צלחת הגשה . מסדרים יפה את הירקות הירוקים המבושלים + עלי הכוסברה ונגיעות של היוגורט.

  • טבעונים יכולים להחליף את היוגורט בטחינה גולמית
  • אפשר להחליף את הירקות בירקות אביב אחרים כמו ארטישוק ,אספרגוס ועוד

ספרו לי ושתפו בתמונות את המנה שלכם – האם אהבתם את המנה ?

מבקשים לערוך אירוע בריא בבית – צמחוני / טבעוני/ ללא גלוטן לחצו כאן לפרטים

השאר תגובה