איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

יום רביעי הוא תמיד יום בעייתי בעניין ארוחת צהרים . כל השאריות משבת נגמרו ואלה שנותרו נודה על האמת –  פחות אהובות ( לכן נשארו ).במקרר שלי אני רואה  במבט מהיר את חתיכות העוף שנאפו בתנור והיו נהדרות בשבת אלה עכשיו לא מגרות אף אחד ואני שמחה. זה הזמן לסלט עוף עם ירקות פריכים – ירוקים בעיקר עטופים ברוטב בוטנים מפנק ומחוזקים באטריות שעועית נהדרות. מתה על הסלט הזה ! שילוב נהדר של טעמים מתיקות מסוימת עם חריפות עדינה ושוב – גם הקלוריות בשליטה.


> אטריות שעועית  – 1/2 שקית100 גרם  מושרות
> שאריות עוף מבושל קרועות לחתיכות בגודל ביס
> חסה – עלים צעירים
> גזר ומלפפון חתוך לגפרורים
> 3 בצלים ירוקים – חתוכים
> 1/2 כוס עלי כוסברה ונענע
>כף רוטב סויה

אז מה צריך :

אטריות שעועית  –  משרים אותן במים חמים כ-10 דקות. אטריות השעועית מגיעות בגוש, וכשהן לא מבושלות הן בלתי ניתנות להפרדה. ההשריה במים רותחים מרככת ומבשלת אותן.

רוטב

  • שתי כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 1  כף סוכר
  • 1  כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב דגים
  • 1 כף חומץ אורז או חומץ הדרים
  • כף מיץ לימון
  • 2 שני  שום קצוצים דק
  • חצי כוס מים רותחים
  • טיפה טבסקו – אם אוהבים

להוציא את האטריות ממי ההשריה לסנן ולהניח בקערה עם כף רוטב סויה

להכין את הרוטב בבלנדר או בממחה ידני.

 

בקערה מרכזית מניחים את הירקות והאטריות מפזרים מעל את העוף ושופכים את הרוטב.

מחלקים לצלחות הגשה אישיות.

מפזרים מלמעלה שבבי בוטנים קלויים

 

הסלט מוכן להעברה לצלחות אישיות

בתאבון!

  1. חתולי8 הגיב:

    לא, לא, למה לדחוף קוסברה ולהרוס את הכל…..
    זה נראה טעים מאד!
    כל הכבוד לך !!

  2. אריאלה הגיב:

    תודה על המרשם לסלט עוף עם ירקות ואיטריות שעועית.
    ינוסה בקרוב.
    אריאלה

  3. אריאלה הגיב:

    ינוסה בקרוב,
    תודה אריאלה

השאר תגובה