איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

תבשיל אורז עשיר בטעם איטלקי

תבשיל אורז עשיר בטעם איטלקי

פילאף , אושפלו  – פרסי , טורקי בוכארי  אוזבקי – תבשיל אורז עשיר – לא משנה מה שמו וגם מוצאו לא ממש עקרוני מדובר תמיד באותו תבשיל מצוין שהינו ארוחה מלאה  של אורז עם … ירק , בשר או דגים.

תבשיל זה מזכיר בטעמיו את המטבח הדרום איטלקי – סיציליה או אמלפי  עגבניות מיובשות , זיתים שחורים ( רצוי קלמטה ) שמן זית איכותי והינה יש לנו טעמים של איטליה.

תבשיל אורז עשיר בטעם איטלקי

רוצים חוברת מתכונים לארוחת גורמה בת 5 מנות מתנה ?

תבשיל אורז בטעם איטלקי

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיניי שום קצוצות
  • עלים מ4  ענפי תימין
  • סלסילת פטריות
  • פלפל אדום קצוץ לקוביות
  • כוס אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים או ציר ירקות
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 150 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
  • 3 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
  • 250 גרם זיתי קלמטה מגולענים

במחבת גדול מטגנים קלות את הבצל עם שמן הזית עד לריכוך ושקיפות

מוסיפים את השום , תימין , קישואים ופלפלים וממשיכים לטגן ביחד מספר דקות

מוסיפים את הפטריות , העגבניות המיובשות והזיתים  וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ 6 דקות.

ממליחים – בזהירות בגלל שהזיתים מלוחים ומוסיפים גם פלפל שחור.

מוסיפים לסיר את המים/מרק , מביאים לרתיחה ומכסים את המחבת . מבשלים על אש נמוכה כ 15-20 דקות.

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ 10 דקות – שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים

מעבירים לכלי הגשה וזורים מעל פטרוזיליה טרייה

לסדנת בישול טבעוני התקשרו עכשיו 0544944205

השאר תגובה