תבשיל אורז עשיר בטעם איטלקי
פילאף , אושפלו – פרסי , טורקי בוכארי אוזבקי – תבשיל אורז עשיר – לא משנה מה שמו וגם מוצאו לא ממש עקרוני מדובר תמיד באותו תבשיל מצוין שהינו ארוחה מלאה של אורז עם … ירק , בשר או דגים.
תבשיל זה מזכיר בטעמיו את המטבח הדרום איטלקי – סיציליה או אמלפי עגבניות מיובשות , זיתים שחורים ( רצוי קלמטה ) שמן זית איכותי והינה יש לנו טעמים של איטליה.
רוצים חוברת מתכונים לארוחת גורמה בת 5 מנות מתנה ?
תבשיל אורז בטעם איטלקי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 2 שיניי שום קצוצות
- עלים מ4 ענפי תימין
- סלסילת פטריות
- פלפל אדום קצוץ לקוביות
- כוס אורז בסמטי
- 3 כוסות מים או ציר ירקות
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- פטרוזיליה קצוצה
- 150 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
- 3 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
- 250 גרם זיתי קלמטה מגולענים
במחבת גדול מטגנים קלות את הבצל עם שמן הזית עד לריכוך ושקיפות
מוסיפים את השום , תימין , קישואים ופלפלים וממשיכים לטגן ביחד מספר דקות
מוסיפים את הפטריות , העגבניות המיובשות והזיתים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ 6 דקות.
ממליחים – בזהירות בגלל שהזיתים מלוחים ומוסיפים גם פלפל שחור.
מוסיפים לסיר את המים/מרק , מביאים לרתיחה ומכסים את המחבת . מבשלים על אש נמוכה כ 15-20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ 10 דקות – שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים
מעבירים לכלי הגשה וזורים מעל פטרוזיליה טרייה
לסדנת בישול טבעוני התקשרו עכשיו 0544944205