איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

שמן זית בטעמים

שמן זית הוא אחד מעמודי התווך של המטבח הים תיכוני. הוא מעשיר את חומרי הגלם בטעם וארומה שאין להם תחליף. מעבר לתפקיד המקובל של שמן זית במטבח למדתי לאחרונה לעשות שימוש נוסף בשמן זית שהינו מיוחד ומרתק – שמן זית בטעמים שונים.

הכנת שמן זית בטעמים  אינה מסובכת והתוצאה מרהיבה: שמנים שונים בצבעים וניחוחות נהדרים הנותנים ערך מוסף למנה בכל ארוחה ובמיוחד ארוחה איטלקית . נתן לשימוש גם במנות אחרונות כתוספת נקודת צבע שמשדרגת את המראה והטעם של המנה.

שמן זית בטעמים

להכנת שמן ארומטי קיימות שתי שיטות מרכזיות :

השיטה החמה:

מחממים את השמן עם חומרי הטעם לחום של 40 מעלות. חשוב לשמור על חום זה למשך 30 דקות ולא לעבור אותו כדי להימנע מחמצון השמן. לכן חשוב להשתמש במד חום ולחמם את השמן על להבה נמוכה מאוד ולגלות ערנות – בכל פעם שהשמן עובר את ה40 מעלות, מסירים את הסיר מהאש למספר דקות.

לאחר מכן טוחנים ומסננים.

מאחסנים במשך יומיים שלושה בצנצנת נקייה. מקץ כמה ימים השמן סופג טעמים וצבעים ואז מוכן לשימוש.

השיטה הקרה :

טוחנים במעבד מזון את חומרי הטעם והצבע יחד עם השמן. מאחסנים למשך כמה ימין ואז מסננים.

 חשוב להדגיש שלא כדאי לשמור את השמנים הארומטיים זמן רב. נוכחות החומרים הזרים עשויה לפגום באיכות השמן לאחר 3 – 4 שבועות.

 שמן בזיליקום

  • ליטר שמן זית
  • ½ ק"ג בזיליקום
  • מעט מלח

מכינים במעבד מזון לפי השיטה הקרה

 שמן תפוזים

  • ליטר שמן זית
  • ¼ ק"ג קליפות תפוז ( בלי הציפה הלבה)

מכינים לפי השיטה החמה

 שמן עגבניות מיובשות

  • ליטר שמן זית
  • ½ ק"ג עגבניות מיובשות
  • מעט מלח

מבשלים את העגבנות המיובשות במשך 25 דקות מסננים, סוחטים ומכינים לפי השיטה הקרה.

  1. חתולי8 הגיב:

    וואי זה נראה נהדר!
    כמעט מפתה אותי להכין…
    נשיקות 🙂

הגב ל- חתולי8