- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

שיפודי פרגית ברוטב בוטנים אינדונזי

בקיץ כיף להישען לאחור וליהנות מן השמים הכחולים ומהרוח החמימה!

לכן, על תפריט הקיץ להתמקד בעשיית חיים קלים ויחד עם זאת, להכיל קסם. הדרך הנכונה ביותר לדעתי להעלות קסם זה היא בחומרי גלם טובים- מלפפונים עסיסיים, תירס מתוק טרי, עשבי תיבול, דג טוב. תוספת של רוטב מעניין, תחמיץ או סלסה וקיבלנו ארוחה טעימה ביותר.

כשהטמפרטורה עולה והלחות איתה נותנות ביחד תחושה של שחיה בתוך מרק, התחושות שלי והזיכרונות שלי חוזרים לתאילנד. ריח הג'ינג'ר, ליים בתוספת של שום עושים לי את העונה.

עוף ברוטב צ'ילי מתקתק, סלט רענן ברוטב בוטנים ריחני, אטריות ביצים ברוטב פיקנטי מרגש ונתחי סינטה קטנטנים ברוטב חריף מעורר.

בכל "טיול" למרכול אני מגלה מציאות קולינריות חדשות מהמטבח האסייתי. אטריות אורז בגדלים שונים, אטריות כוסמין, עלי קפיר ליים מיובשים, תרכיזים חדשים של פירות, קטשופ אסייתי שבסיסו רוטב סויה ועוד.

בשר העוף כבש מזמן את שיא השימוש במדינת ישראל ובמיוחד בשר הפרגית שהוא החלק העסיסי בעוף.

כל קצב מתחיל יודע להפריד את עצם השוק והירך לקבלת נתח זה.

היום נכין שיפודים נהדרים – שיפודי פרגיות ברוטב סאטה. רוטב סאטה הוא רוטב המגיע מהמטבח האינדונזי שבסיסו בוטנים. אם לא היה כל כך חם הייתי ממליצה להכין את הרוטב ממש מהתחלה – שזה סמבל שהוא מעין אריסה אינדונזית, קיצוץ בוטנים ותבלינים אבל הרי בקיץ עסקינן אז נשתמש בקיצורי דרך. חמאת בוטנים, רוטב צ'ילי מוכן ועוד. אז קדימה לעבודה !

שיפודי פרגית ברוטב בוטנים

  • 1 ק"ג פרגיות עוף חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 4 כפות סויה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן סומסום
  • 30 שיפודי יקיטורי – קטנים
מצרכים לרוטב
  • פחית חלב קוקוס
  • שתי כפות חמאת בוטנים
  • שתי כפות רוטב צ'ילי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • שבבי בוטנים
  • רבע כוס שמן
  • מעט מלח
  • כוסברה קצוצה.

מערבבים את הסויה עם לימון ושמן סומסום.

שורים את נתחי העוף בתחמיץ הראשוני – לפחות לחצי שעה.
משפדים את רצועות הבשר על שיפודי עץ ומביאים לטמפרטורת החדר לפני הטיגון.
מבשלים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב הומוגני.
מטגנים את הבשר על מחבת פסים.

מורחים את הרוטב על השיפוד המוכן ואת שארית הרוטב מגישים לצד השיפודים.

מגישים עם כוסברה קצוצה.

רוצים לילמוד יותר על אוכל אסייתי?
באו להשתתף בסדנת בישול אסייתי בה תלמד להביא את הטעם האסייתי אלך למטבח.
בברכה
איריס לוי שף פרטי