- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

רביולי במילוי חלמון ביצה

אפילו בשלנים מנוסים נרתעים מהכנת פסטה בבית. לאמיתו של דבר מדובר כאן במחסום פסיכולוגי. על המחסום הזה ניתן לדלג בקלות אם החשק גדול ותפנו לכך זמן. נסו רק פעם אחת ותגלו כי מדובר בהליך קל ומהנה ביותר.

רביולי וקרובי משפחתו הם הסיבה הכי מוצדקת להכנת פסטה בבית. לבצק הבסיסי יש המון וריאציות ולכל בשלנית באיטליה יש  את המתכון הייחודי שלה. לרוב זה בצק צהוב – עשיר בחלמונים ושמן זית איכותי. הנועזים מוסיפים טעמים לבצק – תרד, עגבניות או תבלינים. אני  אוהבת את המתכון הבסיסי של הבצק בו אני משתמשת כבר שנים.

לרביולי יש צורות מצורות שונות – עגולים, מרובעים, מסולסלים מעוצבים ועוד ועוד.

המליות של הרביולי הן עולם ומלאו – גבינות, ירקות ובשר וכל שילוב ביניהם מתקבל וכך גם הרטבים העוטפים את הרביולי.

היום אכין רביולי מיוחד ! רביולי שיחידה אחת היא מנה – רביולי גדול במילוי של חלמון ביצה!

ראשית יש להכין בצק לפסטה – מתכון בסיסי. מכמות של 250 גרם קמח   ניתן לעשות כ 7 יחידות.

 מלית תרד וריקוטה

מבשלים את התרד הטרי בסיר מכוסה  ללא מים עד ריכוך, מסננים וסוחטים היטב. אם משתמשים בתרד קפוא – מפשירים ומסננים היטב.

את התרד הסחוט והקר קוצצים ומניחים בסיר קטן עם החמאה ומבשלים על אש קטנה עד יבוש המים.

בקערה בוחשים לתרד את הגבינות + תבלינים ומערבבים עד קבלת מחית אחידה.

 רוטב חמאה ומרווה

 במחבת גדולה שמים את החמאה והמרווה ומחממים עד שהחמאה תימס ותשחים מעט.

מעבירים את הרביולי המוכן בעדינות רבה לרוטב, אפשר גם לשפוך את הרוטב על הרביולי כשהוא  בצלחת ההגשה.