- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

רביולי במילוי דלעת ערמונים

את השף רובי פורטנוי לא הכרתי אבל כשקבלתי את הרזומה שלו כהכנה לביקור במסעדת סילו – התרשמתי  !

לפני מספר חודשים נפתחה במתחם פארק פרס שבחולון מסעדת סילו.

סילו ללא חקלאים שבננו הוא  ממגורה – מבנה לאחסון חומרים  במיוחד בחקלאות ובעיקר לחיטה.  מבנהו כמו דוד ענק ומכאן שם המסעדה – על שמו של התנור הממוקם במרכז המסעדה שמראהו כסילו גדול.

תפריטה של המסעדה הינו ים תיכוני משמע ערבוב של  – איטליה מחד מרוקו ואלג'יר מאידך. בצלחת אחת נטעם רוטב מטבוחה המנוקד בגבינת ריקוטה ופסטו – האמת שמשתלב טוב.

התפריט פונה לקהל רחב – לדעתי רחב מדי – אפשר לצמצם את מגוון המנות . מנות לכל המשפחה לאוהבי הפסטה , פיצה , דגים ובשר.

במקום בר משקאות חיצוני הממוקם על המרפסת היפה הצופה אל המתחם החדש – בערב המקום מואר יפה משרה הרגשה של חופש ממש.  בבר מכינים קוקטיילים בטעמים מגוונים פרוותיים ואפילו מושחתים …

זה סוד גלוי שאני מאוד אוהבת אוכל איטלקי ובמיוחד פיצות לכן מאוד נהניתי מהארוחה – פיצות טובות , פסטה טובה וגם מנות פתיחה מעניינות כמו האספרגוס על פולנטה – מומלץ.

את פטה הכבד וגם את שיפוד הפרגית  פחות אהבתי .

ממליצה לפתוח את הארוחה עם הפוקצ'ה המוגשת בליווי מטבוחה וגבינת ריקוטה מטובלת –כיף גדול !

שף רובי פורטנוי חלק איתי ואתכם את המתכון הסודי שלו לרביולי במילוי דלעת ערמונים  –  אז קבלו מתכון :

רביולי במילוי דלעת ערמונים

על תבנית אפיה מפזרים מלח גס.

מסדרים את הדלעת על המלח ואופים כ שעה עד לריכוך בחום של 180 מעלות.

חוצים את הדלעת ומוצאים את ה"בשר" הרך עם כף –  מניחים במסננת לניקוז הנוזלים.

מעברים את הדלעת המסוננת לקערה ומועכים.

מחממים את החמאה במחבת עם עלי המרווה ומזקקים אותה  – שיהיה נוזל שקוף – את הנוזל מוזגים אל קערת הדלעת.

מוספים את הריקוטה והפרמזן ומתבלים במלח.

ממלאים את בצק הפסטה – כמו שמודגם בסרטון המצורף

פוקצ'ה עם רוטב עגבניות וחצילים

פיצה עם רוטב עגבניות וחזה אווז

פיצה בינקה עם פטריות

אספרגוס על פולנטה רכה עם סיגר במילוי ריקוטה

ארנצ'יני בשלושה טעמים

שיפוד פרגית עם תפוחי אדמה

קנולי במילוי מסקרפונה ופירות יער