- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

קרפ במילוי אספרגוס

האיטלקים נותנים מקום רחב לתרבות האוכל שלהם . הכול מחומרי גלם טריים ואיכותיים , הבישול לא מורכב אך מוקפד מאוד ומתבסס על מסורת משפחתית של מאות שנים.

אנחנו מכירים לעומק את הפסטות האיטלקיות וגם את המאפים האיטלקיים אך נושא הקרפים / בלינצ'ס האיטלקי פחות חדר להכרה  הישראלית  בהקשר למטבח האיטלקי.

לקרפ יש מקום כבוד במטבח האיטלקי לרוב אך לא תמיד במילוי, יכול להיות אפוי או ללא אפיה . המילוי יכול להיות בגבינות , ירקות בשר או ביחד .

אני מאוד אוהבת למלא בלינצ'סים רכים בריקוטה  ואספרגוס ולאפות אותם עם רוטב בשמל עדין. מתקבלת מנה נהדרת קלילה וטעימה במיוחד שיכולה להיות מנה ראשונה בארוחה חגיגית או מרכזה של ארוחה משפחתית מהנה.

אם אתם פחות אוהבים אספרגוס אפשר למלא את עלי הקרפ בפטריות , כרשה ובצל , תרד ועוד ולהמשך בהכנה כמו שמוסבר.

למתכון נוסף של קרפ' – בלינצ'ס במילוי גבינות ופירות יער

קרפ במילוי אספרגוס

עלי קרפ (6-7 עלים):

לרוטב הבשמל

הכנת עלי הקרפ

מוזגים את החלב לקערה ומוסיפים לתוכה בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב במתרפה עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

מוסיפים את הביצים המלח ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

משהים את הבלילה במקרר לשעה להתייצבות.

משמנים קלות מחבת טפלון, ומוזגים עם מצקת מהבלילה.

מטים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.

מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.

הכנת הבשמל

במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח.

"מטגנים" את הקמח עד שהופך למעין משחה צהובה.

מוסיפים את החלב מערבבים כל הזמן בכף עץ .

מוסיפים את גרדת אגוז המוסקט וממשיכים לבחוש עד להסמכה של הרוטב – אך שלא יהיה קשה.

מוסיפים מעט מלח ואת הגבינה המגוררת.

הכנת תערובת הגבינות

מערבבים בקערה את הריקוטה עם הגבינה המגוררת ומעט מלח

בניית המנה

על עלי קרפ מורחים מתערובת הגבינות מסדרים 2-3 גבעולי אספרגוס ומגלגלים . כך עושים עם כל העלים.

לתבנית פיירקס מוזגים את חצי מרוטב הבשמל .

מסדרים על הרוטב את עלי הקרפ הממולאים.

עליהם שופכים את המחצית רוטב הבשמל ומפזרים מעט גבינת פרמג'ן מגוררת

אופים כ 20 דקות או עד להשחמה קלה בתנור שחומם ל 180 מעלות