- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

קציצות חומוס עם ברוקולי וכרובית

מה בשבילכם  אוכל של בית ? מה הוא האוכל הכי מנחם בשבילכם ?

בשבילי זה קציצות !!! קציצות חומוס עם ברוקולי וכרובית –  נימוחות , עשירות הנעטפות ברוטב עשיר וטעים כמו שמיכה נעימה בסתיו המתקרב.

אז הפעם הכנתי קציצות טעימות ובריאות אותן הכנתי בחומוס , ירקות והרבה תבלינים טריים וטובים.

האמת אני תמיד מכינה כמות כפולה של קציצות – מקפיאה חצי לשבוע אחרי . חצי אכין למחר לארוחת צהרים כשכולם יחזרו הביתה ואת החצי השני אכין בשבוע הבא עם רוטב אחר .

למרות שאני אוהבת לבשל אני יותר אוהבת לקרוא ספרים או לטייל כך שכל דרך לחסוך זמן במטבח – מבורכת !!

אז את הכנת הקציצות האלה אני מתחילה ערב קודם בהתפחת החומוס אותו אני שורה במים למשך הלילה. אפשר להשתמש בקציצות אלה בכול קטנייה שאתם אוהבים – שעועית , עדשים ( לא צריך להתפיח לילה) .

איזה ירקות להוסיף לקציצות – ממש מה שאתם אוהבים – כרובית , ברוקולי , קישואים , דלעת – יכול להיות טרייה או מוקפאים .

הכול ניכנס למג'ימיקס האלוף שלי  בכמה פולסים הכול הופך לעיסה אחת.

מוסיפה פירורי לחם שיחזיקו את הנוזלים וקמח חומוס או קמח עדשים שיעזרו בהדבקה וקדימה למחבת.

קציצות חומוס עם ברוקולי וכרובית

לקציצות

לרוטב עגבניות

במעבד מזון מניחים את השום +הפטרוזיליה + בצל וקוצצים בפולסים קצרים למחית.

מוסיפים את החומוס המבושל , והירקות וקוצצים בפולסים לא למחית , שיישארו גושים קטנטנים.

מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם התבלינים וקמח העדשים.

משהים לרבע שעה לספיגת הנוזלים והטעמים.

מנסים ליצור קציצה – אם התערובת רכה מידי מוסיפים עוד כף קמח עדשים.

יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים על מחבת טפלון חמה עם שמן זית.

מכינים את הרוטב

מטגנים בצל , להשחמה קלה.

מוסיפים תימין ושום ומטגנים עוד כשתי דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ממשיכים בטיגון לעוד כ 5 דקות

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ושאר התבלינים ומבשלים ביחד לאחר רתיחה על אש קטנה כ10 דקות. אם יש צורך מוסיפים כוס מים.

אצלי בבית אוהבים את הרוטב חלק אז אני טוחנת אותו מעט במיקסר מוט בתוך הסיר. ( לא חובה)

מוסיפה את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלת יחד כרבע שעה .

מגישים לצד אורז לבן אפשר עם פטרוזיליה / כוסברה קצוצה מעל