איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קנלוני ריקוטה ותרד

קנלונה ריקוטה ותרד

בעבר גבינת הריקוטה נתפסה כאחות הלא מוצלחת במשפחת הגבינות. כזו בלי אופי, ללא יחוד ובכלל הרי מכינים אותה משאריות לאחר שהוציאו את כל הטוב מהחלב – ממי הגבינה. אז זה הזמן להכין קנלוני ריקוטה ותרד.

היום בזכות המחלבות הקטנות ניתן לקנות בכל סופרמרקט גבינת ריקוטה איכותית – לא שמנה שאפשר לעשות איתה נפלאות במטבח. אם רק תכניסו אותה לתוך פסטה או תשלבו אותה במאפה – מתוק או מלוח תגלו את הקסם שבה. החימום בזמן האפייה או בבישול  מוציא מהריקוטה מרקם נהדר שמנתי ונימוח שנשמר גם אחרי.

ריקוטה היא גבינה ההולכת  מצוין עם פסטה – כרוטב או כמילוי.

ברוטב טעמה הניטרלי מחזק טעמים אחרים לכן נשדך את הריקוטה עם עשבי תיבול, שום, גבינות חריפות, אגוזים, ירקות מעושנים/קלויים. את הריקוטה נוסיף לרוטב הפסטה ללא בישול או בבישול קצרצר לאחר שרוב הרכיבים המרכזיים בו כבר הוכנו. הריקוטה תתחבר לרוטב תעבה אותו וגם תשמור על טעמה הייחודי.

טיפ נחמד לשומרי הגזרה- ברוטב שמנת אפשר להוסיף ריקוטה במקום  50% מכמות השמנת לבישול. נקבל טעם מעודן ופחות קלוריות.

במילוי פסטה הריקוטה נותנת את התחושה הקרמית הנהדרת ללא נזילה של הגבינה מתוך הפסטה.

למילוי רביולי, טורטליני וגם בקנלוני אני משתמשת בריקוטה. השילוב עם פטריות, בטטה, תרד ועוד יוצרת מאכל נהדר, עדין ומיוחד.

מאפה קנלוני ריקוטה ותרד

חומרים ל 6 מנות

  • 1 חבילת פסטה קנלוני
  • 1 ק"גתרד טרי
  • 500 גר'גבינת ריקוטה עיזים
  • חופן צנובר קלוי
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 5 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח פלפל לפי הטעם.

רוטב עגבניות

  • קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות ( רצוי תוצרת איטליה)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 עלי מרווה
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס מים
  • כפית סוכר
  • מלח פלפל לפי הטעם

מקפיצים את התרד במחבת טפלון עד שהוא "נובל".

מעבירים למסננת, סוחטים את כל הנוזלים וקוצצים.

מערבבים את התרד הקצוץ עם כל מרכיבי המילוי.

מכניסים את המילוי לשקית זילוף וממלאים כל קנלוני – לא דחוס כדי שגליל הפסטה לא ישבר.

מכינים את הרוטב העגבניות

מטגנים את הבצל עד ריכוך והזהבה קלה בלבד.

מוסיפים את השום ומבשלים עוד כדקה.

מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, מרווה, מים ותבלינים ומבשלים ברתיחה נמוכה כ 20 דקות.

בתבנית פיירקס שופכים כמצקת של הרוטב. על הרוטב מסדרים את הקנלוני הממולא.

שופכים את כול רוטב העגבניות על הפסטה כך שלא יהיה חלק של פסטה חשוף ללא רוטב.

אפשר לפזר פרמזן או מוצרלה על רוטב העגבניות.

אופים בתנור שחומם מראש כ 20 דקות בחום של 180 מעלות.

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

  1. חתולי8 הגיב:

    לא מתה על תרד אבל זה נראה בהחלט שווה. בעיקר הריקוטה. אני אוהבת ריקוטה…
    והקנלוני שעושים במשפחה שלי שונים לחלוטין…..
    נשיקות.

    • איריס לוי הגיב:

      היי אולי תתני מתכונים מהמשפחה האיטלקית שלך.
      אולי נטוס ביחד לאסוף מהם מתכנים – יד ראשונה תוסקנה?

השאר תגובה