קלצונה במילוי בשר
חזרנו לפני מספר ימים משבוע קסום בדרום איטליה – נאפולי ודרום אזור קמפניה . גופי בארץ אבל נפשי עוד שם . על הכביש שבין אמאלפי לסורנטו , בפוזיטנו היפהפייה , על ההר בתצפית מרוולו ובכפר הדייגים הקטן שלא זוכרת את שמו . הטעם של הפיצה והקלצונה העשירה לא עוזב את פי עד עכשיו . קלצונה במילוי בשר , קלצונה במילוי גבינות , פסטה נהדרת , ריזוטו שגורם לי צמרמורת ודמעות לסירוגין בקיצור – עונג.
פוזיטנו
תצפית על קסטלבטה
האיטלקים כל כך רציניים בנושא האוכל שלהם , מדויקים , מקפידים על קטנה כגדולה ואני מאוד אוהבת את זה.
כדי לרכך את החזרה לחיים הנורמליים ( עד הפעם הבאה שנקפוץ לאיטליה ) הכנתי קלצונה נפוליטנית. בצק שמרים שמכיל מעט שמרים באופן יחסי , שעבר תפיחה איטית הממולא בבשר בקר המעושר בתרד ופטריות – מתכון שלי למילוי .
הבית מתמלא בריח שאי אפשר לעמוד מולו בזמן שהקלצונה נאפה בתנור. חשוב לזכור שלמרות שקשה להתאפק , חשוב לתת למאפה לנוח מספר דקות לפני ה… ביס הראשון כי מלית הבשר רותחת – מניסיון אישי – לי יש כווייה לא נעימה על הלשון .
קלצונה במילוי בשר
- 500 גרם קמח לבן
- 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים
- 300 מ"ל מים
- 3/4 כפית מלח
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 כפות שמן זית
- בצל קצוץ
- 4 ענפי תימין
- חבילת תרד טרי
- סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- כף רסק עגבניות
- 1/4 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
בקערה של המיקסר מערבבים עם וו לישה את הקמח + השמרים + מים למשך 3 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב/ללוש עוד כ 7 דקות.
מוציאים את הבצק האחיד ומניחים בקערה נקייה ומשומת מעט ומכסים בניילון נצמד.
מאפשרים תפיחה של 3 שעות באוויר חדר או 12 שעות במקרר ואחר כך עוד שעה באוויר חדר.
מכינים את המלית
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית .
מוסיפים את הבצל הקצוץ + עלי התימין הטרי ומטגנים ביחד לריכוך ושקיפות של הבצל.
מוסיפים את התרד ומטגנים מספר דקות עד שמאבד מצורתו .
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד מספר דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון . מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו .
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים + 1/4 כוס מים . מבשלים הכול יחד כחצי שעה או עד לספיגה של רוב הנוזלים.
מקררים את התערובת .
מוציאים את הבצק התפוח ומניחים אותו על משטח מקומח. חותכים את הבצק ל 8 – 9 יחידות שוות . מכל יחידה יוצרים כדור קטן.
מרדדים את הכדור על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ 3 מילימטר . במרכז העיגול מניחים שתי כפות נדיבות של מילוי . סוגרים היטב סביב סביב לצורה של חצי סהר.
אופים בתבנית על נייר אפייה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 30 דקות או עד שהמאפה שחום.