- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

קישואים ממולאים בכל טוב

אני אוהבת מאוד ללכת לשוק הירקות בלי תכוניות מקדמות  – אוהבת להיות מופתעת בכל פעם מחדש.

אתמול קניתי קישואים עגולים טריים-טריים שקראו לי מהדוכן מלאי אותנו בבקשה – מלאי אז הכנתי קישואים ממולאים בכל טוב.

בדוכן ליד מכרו דלעת טרייה-טרייה  והיה לי ברור שהיא תהיה נהדרת עם הקישואים. קניתי גם קורנית לימונית ( תימין) רעננה וזהו – אני מסודרת.

נשאר לי אורז מבושל מאתמול וזה בדיוק הזמן להשתמש בו; השימוש באורז מבושל בממולאים מקצר מאוד את תהליך הבישול.

תהליך הכנת הקישואים למילוי הוא מהיר – חותכים את "ראש" הקישוא (הכוונה לחלקו של הפרי שהיה קשור אל הצמח) ושומרים את הכובע – עם כפית מרוקנים בזהירות את "בשר" הקישוא  תוך שמירה על המעטפת שלמה. קוצצים את בשר הקישוא ומוסיפים למילוי.

 קישואים ממולאים בכל טוב

 למילוי

 לרוטב

מרוקנים את הקישואים כמוסבר למעלה.

מטגנים קלות  את הבצל במחבת עם שמן זית. מוסיפים את ענפי התימין לטיגון . לאחר מספר דקות בהן הבצל מתרכך מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את קוביות הדלעת ובשר-הקישואים ומבשלים ביחד כ-10 דקות.

מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים את האורז המבושל הכוסברה הקצוצה והעגבניות המרוסקות.

טועמים ומתקנים תיבול.

משהים את המלית למספר דקות כדי שתתקרר מאט.

ממלאים את כדורי הקישוא בנדיבות במילוי. מכסים כל קישוא בכובע שלו.

מכינים את הרוטב.

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שיזהיב.

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים את הטיגון לעוד כשתי דקות תוך כדי בחישה.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ועוד ככוס וחצי מים.

מבשלים עד הרתחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול על אש קטנה.

מכניסים בזהירות את הקישואים הממולאים לתוך הרוטב שבסיר ומסדרים אותם אחד ליד השני.

מבשלים כשהסיר מכוסה כ 20 דקות – עד לריכוך הקישוא.