- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

קונכיות פסטה במילוי ריקוטה ודלעת

כשאנחנו הופכים להורים אנחנו עסוקים  רבות בבריאות ילדינו . הצורך במתן מזון מזין , ארוחות מאוזנות וטעימות מצריך חשיבה ותיכנון. שילוב מוצרי חלב , ירקות טריים והפחתת סוכר ומלח הם רבני הדרך בשבילי.

ישנם כל כך הרבה סוגים של פסטה יבשה – מסולסלת , ארוכה , בצורת בורג , בצורת פרפר ועוד . היום נשתמש בפסטה בצורת צדף – קונכייה גדולה המשמשת כלי כיבול לכל הטוב שתמלאו אותה – גבינות, ירקות ועוד.

כדי לשדרג את התזונה של הילדים ושאר בני הבית בגבינות וירקות נדרשת יצירתיות – העיניים הרי אוכלות לפני הפה.

מוצרי חלב נחשבים כמקור חשוב לרכיבי תזונה התורמים לבריאות העצם  .

 ידעתם שבכוס חלב יש סידן חלב וויטמינים? לכן חשוב כל כך שהמזון שאנו אוכלים יהיה עשיר בהם ובירקות .

מנה נהדרת זו עומדת בדרישות סף אלה ויש לה גם מעלות רבים – יפה , מיוחדת שגם הילדים אהבו מאוד לאכל בהנאה רבה ובלי להתלונן. להכנת המילוי השתמשתי בגבינות של חברת תנובה  הנהדרות.

קונכיות פסטה במילוי ריקוטה  ודלעת

לרוטב העגבניות:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בינתיים מקפיצים את קוביות הדלעת במחבת עם שמן זית ורוזמרין קצוץ דק עד לחצי ריכוך או הזהבה קלה ומקררים

 מערבבים בקערה את הגבינות, הדלעת, ומתבלים במלח ופלפל.

מכינים את רוטב העגבניות

מטגנים בצל בשמן זית מוסיפים את השום וענף תימין .

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות מתבלים ומוסיפים מים.

מבשלים כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם  . אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

כשהפסטה מוכנה – אחרי כ 8 דקות , מסננים אותה ומעבירים מיד לאמבט מי קרח כדי לעצור את הבישול.

ממלאים בעזרת כפית כל קונכייה בבלילת הגבינות ומסדרים בתבנית זכוכית. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.

לפני ההגשה מחממים תנור ל 180 מעלות – מכניסים את המגש שהוא מכוסה ברדיד  אלומיניום לתנור לכ 15 דקות  . מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכם לאפות עוד כ 5 דקות להשחמה קלה – יש להיזהר לא ליבש את הפסטה.

על צלחת אישית או צלחת מרכזית – מסדרים במרכזה  מעט מרוטב  העגבניות ועליו 3 קונכיות לאדם כמנה ראשונה. מפזרים מעל פרמזן מגורר ומגישים מיד