איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קונכיות פסטה במילוי ריקוטה ודלעת

DSC_0246

כשאנחנו הופכים להורים אנחנו עסוקים  רבות בבריאות ילדינו . הצורך במתן מזון מזין , ארוחות מאוזנות וטעימות מצריך חשיבה ותיכנון. שילוב מוצרי חלב , ירקות טריים והפחתת סוכר ומלח הם רבני הדרך בשבילי.

ישנם כל כך הרבה סוגים של פסטה יבשה – מסולסלת , ארוכה , בצורת בורג , בצורת פרפר ועוד . היום נשתמש בפסטה בצורת צדף – קונכייה גדולה המשמשת כלי כיבול לכל הטוב שתמלאו אותה – גבינות, ירקות ועוד.

כדי לשדרג את התזונה של הילדים ושאר בני הבית בגבינות וירקות נדרשת יצירתיות – העיניים הרי אוכלות לפני הפה.

מוצרי חלב נחשבים כמקור חשוב לרכיבי תזונה התורמים לבריאות העצם  .

 ידעתם שבכוס חלב יש סידן חלב וויטמינים? לכן חשוב כל כך שהמזון שאנו אוכלים יהיה עשיר בהם ובירקות .

מנה נהדרת זו עומדת בדרישות סף אלה ויש לה גם מעלות רבים – יפה , מיוחדת שגם הילדים אהבו מאוד לאכל בהנאה רבה ובלי להתלונן. להכנת המילוי השתמשתי בגבינות של חברת תנובה  הנהדרות.

DSC_0216

קונכיות פסטה במילוי ריקוטה ודלעת

DSC_0221

קונכיות פסטה במילוי ריקוטה ודלעת

קונכיות פסטה במילוי ריקוטה  ודלעת

  • חצי חבילת פסטה קונכיות ענקיות 250 גרם
  • ½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם פרמזן מגורדת
  • כמה עלי רוזמרין  קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רוטב עגבניות
  • מעט גבינת פרמזן מגורדת להגשה

לרוטב העגבניות:

  • 260 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות
  • בצל קטן קצוץ
  • 100  גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • ענף תימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כוס מים

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בינתיים מקפיצים את קוביות הדלעת במחבת עם שמן זית ורוזמרין קצוץ דק עד לחצי ריכוך או הזהבה קלה ומקררים

 מערבבים בקערה את הגבינות, הדלעת, ומתבלים במלח ופלפל.

מכינים את רוטב העגבניות

מטגנים בצל בשמן זית מוסיפים את השום וענף תימין .

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות מתבלים ומוסיפים מים.

מבשלים כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם  . אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

כשהפסטה מוכנה – אחרי כ 8 דקות , מסננים אותה ומעבירים מיד לאמבט מי קרח כדי לעצור את הבישול.

ממלאים בעזרת כפית כל קונכייה בבלילת הגבינות ומסדרים בתבנית זכוכית. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.

לפני ההגשה מחממים תנור ל 180 מעלות – מכניסים את המגש שהוא מכוסה ברדיד  אלומיניום לתנור לכ 15 דקות  . מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכם לאפות עוד כ 5 דקות להשחמה קלה – יש להיזהר לא ליבש את הפסטה.

על צלחת אישית או צלחת מרכזית – מסדרים במרכזה  מעט מרוטב  העגבניות ועליו 3 קונכיות לאדם כמנה ראשונה. מפזרים מעל פרמזן מגורר ומגישים מיד

  1. ששת הגיב:

    מתכון נפלא ציטתי אותו בפוסט שלי……….

  2. איריס לוי הגיב:

    היי ידידי היקר – תודה

השאר תגובה