איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

צ'ילי קון קרנה

צילי קון קרנה הוא תבשיל או יותר נכון נזיד שמתאים בול לחורף אבל נהדר לאכול גם בקיץ . תבשיל מפולפל בעל חריפות מפלפלים חריפים עשיר בטעמי בשר, שום, בצל וכמון. מקור התבשיל בדרום אמריקה – מקסיקו , באופן מסורתי מכינים אותו מבשר בקר טחון שעועית רצוי אדומה או שחורה שבושלה זמן ארוך . יש גרסאות רבות לנזיד זה בהן מוסיפים למרכיבים עגבניות, גזר ועוד.

כדי להכין צ'ילי קון קרנה כהלכתו  לא יכולים להיות ספונטניים יש להתכונן יום קודם לפחות – לשרות את השעועית לפחות לילה במים אך לא עוד !! יש היום סדרה של שימורי קטניות איכותיות  המיוצרות באיטליה ללא חומרים משמרים החוסכים לנו את ההשריה – מוכנות לאכילה או קטניות קפואות המגיעות מבושלות חלקית. אפשר להכין צ'ילי קון קרנה מהר בלי להתפשר על איכות חומרי הגלם.

מחזירים את הספונטניות לצ'ילי קון קרנה אפשר להכין ב רבע שעה ועוד חצי שעת בישול ארוחה נהדרת.

 

צ'ילי קון קרנה מהיר

  • 500 גרם בשר צוואר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
  • גזר גדול קצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ דק
  • קופסת עגבניות קצוצות
  • קופסת שעועית אדומה כולל הנוזלים
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 1/2 כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • כפית וחצי מלח

מחממים שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר , סלרי, פלפל צ'ילי והשום  ומבשלים ביחד כ 10 דקות.

מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור והכמון + כוס וחצי מים . מערבבים ומבשלים כ-15 דקות .

מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים כ 20  דקות נוספות.

להגשה –  ניתן לפזר  2 כפיות כוסברה טרייה קצוצה,.

ניתן להגיש  את התבשיל עם אורז לבן או על טורטייה

השאר תגובה