צ'ילי קון קרנה
צילי קון קרנה הוא תבשיל או יותר נכון נזיד שמתאים בול לחורף אבל נהדר לאכול גם בקיץ . תבשיל מפולפל בעל חריפות מפלפלים חריפים עשיר בטעמי בשר, שום, בצל וכמון. מקור התבשיל בדרום אמריקה – מקסיקו , באופן מסורתי מכינים אותו מבשר בקר טחון שעועית רצוי אדומה או שחורה שבושלה זמן ארוך . יש גרסאות רבות לנזיד זה בהן מוסיפים למרכיבים עגבניות, גזר ועוד.
כדי להכין צ'ילי קון קרנה כהלכתו לא יכולים להיות ספונטניים יש להתכונן יום קודם לפחות – לשרות את השעועית לפחות לילה במים אך לא עוד !! יש היום סדרה של שימורי קטניות איכותיות המיוצרות באיטליה ללא חומרים משמרים החוסכים לנו את ההשריה – מוכנות לאכילה או קטניות קפואות המגיעות מבושלות חלקית. אפשר להכין צ'ילי קון קרנה מהר בלי להתפשר על איכות חומרי הגלם.
מחזירים את הספונטניות לצ'ילי קון קרנה אפשר להכין ב רבע שעה ועוד חצי שעת בישול ארוחה נהדרת.
צ'ילי קון קרנה מהיר
- 500 גרם בשר צוואר טחון
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
- גזר גדול קצוץ דק
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ דק
- קופסת עגבניות קצוצות
- קופסת שעועית אדומה כולל הנוזלים
- קופסת רסק עגבניות קטנה
- 1/2 כפית כמון
- כפית פלפל שחור
- כפית וחצי מלח
מחממים שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר , סלרי, פלפל צ'ילי והשום ומבשלים ביחד כ 10 דקות.
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור והכמון + כוס וחצי מים . מערבבים ומבשלים כ-15 דקות .
מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים כ 20 דקות נוספות.
להגשה – ניתן לפזר 2 כפיות כוסברה טרייה קצוצה,.
ניתן להגיש את התבשיל עם אורז לבן או על טורטייה