הוזמנתי להכיר ולטעום את " החדשה" של מוזס – זו המקסיקנית בהרצליה פיתוח אמרו .
אז נסענו למקסיקלי – הבעלים מגדירים את המסעדה כבית אוכל מקסיקני – "עושים אוכל מקסיקני אמיתי, חם, שעושה שמח בפה ומזיז את הגוף" – בצדק.
מסעדה שמחה באווירה קלילה עם אוכל צעיר , טרי ושמח המתאים למשפחות , לבני נוער – לצעירים ולצעירים ברוחם. מסביבנו במסעדה המלאה בערב קר ישבו משפחות עם ילדים צעירים , זוג מבוגרים והרבה חברה צעירים , מוזיקה שמחה ברקע וריח משגע באוויר של אוכל טוב.
המסעדה שומרת על אוטנטיות למקור – מטבח מקסיקני עם התאמה לחיך הישראלי – אפשר גם לקבל מנות לא חריפות כאן.
פתחנו את הארוחה עם שתי מרגריטות – מקסיקלי בולדוג משקה נהדר המוגש עם בירה בהגשה מיוחדת – ממש כמו שטעמנו במקסיקו והשני מפנק במיוחד מרגריטה קפואה עם קרם קוקוס.
החגיגה המשיכה עם מנת נאצ'וס – טורטיות תירס אפויות עם גבינות מותכות, חלפניו, עגבניות, בצל ירוק וכוסברה. מוגש עם שמנת חמוצה וגוואקמולי שהייתה חביבה – מתאימה למנת " חברה" כזו שחולקים – אנחנו טעמנו וזהו – רצינו לשמור מקום בבטן למנות השוות ממש – ובצדק.
המשכנו בשתי מנות ראשונות ממש נחמדות – קסדיית גבינות וקלח תירס על הגריל שהייתה מנה ממש מענגת . מלאה בטעמים של עישון , ונימוחות כיפית – ממליצה !
לעיקריות בחרנו שתי מנות – האחת מנת הדגל של המטבח המקסיקני צ'ילי קון קרנה שהייתה טובה – מצרפת כאן את המתכון שלי לצ'ילי קון קרנה . המנה השנייה שהייתה מצוינת !!! הכי טובה שאכלנו בארוחה וכשאתם תגיעו למקסיקלי – ממש ממליצה לכם לבחור אותה טיחואנה ביף – רצועות בקר ופטריות על מצע בטטה לבנה.
מוגש עם קלח תירס וסלסת פרי . ליקקנו את הצלחת מעושר הטעמים יוצא הדופן .
למנה אחרונה לא היה לנו מקום . לבנים בבית הבאנו במשלוח – take away – בוריטו עוף ובוריטו בקר שקצרו תגובות מצוינות.
אחרי שעשיתי לכם רצון עז לאוכל מקסיקני קבלו את המתכון המנצח שלי לצ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה
6 מנות
- 1/3 ק"ג שעועית ( חומה או לבנה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 6 שיני שום קצוצות
- ק"ג בשר בקר טחון
- מלח פלפל שחור
- 2 כפות כמון
- ½ כפית קינמון
- 2 כפיות מחית צ'יפוטלה או 1 פלפל ירוק או אדום חריף קצוץ
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- כפית פפריקה מתוקה
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
להגשה
- עלי כוסברה טרייה
- 1 פלפל חלפיניו פרוס
- קוביות עגבניות
- 3 כוסות אורז מבושל
שורים את השעועית למשך לילה .
מחליפים את המים ומבשלים בסיר גדול עד לריכוך. שומרים 2 כוסות של מי הבישול להמשך.
מחממים בסיר גדול שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים יחד כשתי דקות. מוסיפים את השום והפלפל הירוק וממשיכים לאדות כ – 3 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר , מלח ופלפל , כמון, קינמון והצי'יפוטלה ומטגנים ביחד עוד מספר דקות עד להשחמת הבשר . מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים אותו פנימה . מוסיפים את העגבניות המרוסקות , השעועית המבושלת + מי הבישול ששמרנו . מבשלים על אש קטנה אחרי רתיחה במשך שעה לפחות עד להסמכה . מתקנים תיבול ומגישים .
מסדרים אורז חמים בצלחת , עליו כמות נאה של צ'ילי קור קרנה נהדר ומעל מפזרים כוסברה טרייה , ופרוסות דקות של פלפל חלפיניו. במקסיקו מגישים את המנה עם שמנת חמוצה כדי " לקרר" את החריפות.