איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פרחי קישואים ממולאים

לפני שהתחלתי לנסוע לאיטליה (ולהתאהב בה) לא הכרתי את פרחי הקישואים ממולאים וגם לא פרחי קישואים .

כבת למשפחה שחלק מהדם שזורם בעורקי הוא פולני המושג קישואים התקשר לי באופן ישיר עם מרק דלוח  או תבשיל ירוק ולא טעים שנקרא על ידי סבתי האהובה סלט קישואים. ומכאן המחשבה על לאכול קישואים לא שמחה אותי כלל ועיקר ובמיוחד לא את הפרחים שלהם.

בפעם הראשונה שביקרתי ברומא באחד מהכנסים הרפואיים בהם השתתפתי , ישבתי עם קבוצה של אורחים בטרטוריה בשכונה קטנה על "פיאצה נבונה" בשעת ערב מוקדמת . המלצר בהתרגשות רבה ובאנגלית עילגת סיפר שה"מיוחד" היום בתפריט הם פרחי קישואים מטוגנים! איך אני יכולה לאכזב את המלצר החמוד ולא להזמין ? החלטתי ללכת על זה ויהי מה!

אני מודה, אני לא זוכרת אם הם היו ממולאים או לא, מה שאני כן זוכרת זה את הטעם הנפלא וההתמכרות שהגיעה אחרי .

לימים כשהתחלנו להסתובב יותר בשבילי הארץ באופניים גיליתי שבאחד השדות ליד ביתי מגדלים כמעט כל השנה קישואים , מה שגרם לי לשמחה שלא תתואר . מאז אני ממלאה, מאדה וצולה אותם בכל הזדמנות. הם הפכו למנה מועדפת בכל ארוחה איטלקית שאני מכינה.

יש המון מתכונים למילוא פרחי קישואים – בשר, פירות ים,ירקות. אני הכי אוהבת את זה עם מילוי גבינות הנאפה בתנור ללא טיגון – הרי שומרים על הגזרה וגם נהנים.

פרחי קישואים ממולאים

> 16 יחידות פרחי קישואים כולל הקישוא
> 1 בצל קטן קצוץ
> 1 כף שמן זית
> 4 יחידות אספרגוס(לא חובה)
> 150 גר' גבינה בולגרית
> 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
> 150 גר' גבינת ריקוטה
> 1 חלמון ביצה
> 10 עלים בזיליקום קצוצים דק
> מלח ופלפל גרוס טרי

לציפוי
> חלבון ביצה
> 3 כפות פירורי לחם

מאדים קלות את הבצל כ 3 דקות ומוסיפים את האספרגוס החתוך דק ומאדים עוד 2 דקות. מסירים מהאש.

בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי כולל האספרגוס והבצל.

פותחים בזהירות את עלי הכותרת של הפרח ומוציאים את העלי ( המקל במרכז הפרח) וממלאים בכפית מתערובת הגבינות.

סוגרים את הפרח על ידי סיבוב .

טובלים את הפרח בחלבון הביצה ובפירורי הלחם ומניחים על תבנית אפייה עם ניר אפיה .

אופים כ 10 דקות בחום של 160 מעלות.

 אני אוהבת להשאיר את הקישוא הקטן מחובר לפרח הוא מאוד צעיר והאפייה הקצרה הופכת אותו לאכיל וקרנצ'י.

אנחנו אוהבים את המנה בבית עם רוטב הדרים – מאט חמצמץ .

תכינו תראו שגם אתם תתאהבו.

איריס לוי שף פרטי

  1. ליאור הגיב:

    זה לא יאמן! אני מתה על זה! הדודה שלי ברומא מכינה כאלה ואני כ"כ מתגעגעת! כן, כן, ממולאים בגבינות…אחחחח פינצ'יק..מה עשית לי עכשיו….יאמממי!!!
    כשתכיני כאלה תגידי לי ואני מיד באה!!!

  2. לילי הגיב:

    חזרתי מצפון איטליה ושם אכלתי מנת פתיחה ,פרחי קישואים בטיגון עמוק,מצופים בבלילה טעימה להפליא,יש לך המתכון?

    • איריס לוי הגיב:

      היי לילי
      איזה כף לך – צפון איטליה !
      כן מכירה טוב מאוד את המנות של קישואים מהצפון – בדרך כלל מדובר במילוי של גבינות – ריקוטה פרמזן ועשבי תיבול. ובמחוץ טבילה בביצה בפירורי לחם עדינים או טבילה בבללה כמו של טמפורה – קמח קורנפלור וביצה , או פשוט לטבול את הפרח בחלבון ביצה ולתגן בשמן עמוק.
      בהצלחה

הגב ל- ליאור