איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטה עם חזה עוף

פסטה עם חזה עוף

בשר העוף אהוב עלינו הישראלים מאוד. יש מאות תבשילים שמפארים את העוף. בכל עדה בכל בית יש מנת הבית המועדפת עם עוף. חזה עוף הוא ללא ספק הנתח האהוב מבין כל נתחי העוף. נתח זה גדול , לבן ודל שומן. יש הנרתעים ממנו בגלל נטייתו להתייבש בקלות , אך אם מבשלים אותו נכון אין סיבה שיתייבש.

מחזה העוף אפשר להכין מאכלים נהדרים בכל דרך  בישול , אני  מעדיפה את שיטות הבישול הקצר כמו אידוי , הקפצה או טיגון כדי להימנע מהתייבשות .

כלל חשוב בהכנת חזה עוף הוא שיש להכינו ממש לפני ההגשה ורצוי מאוד לא לחממו מחדש.

כשאומרים הקפצה מיד חושבים על מנה בטעם אסייתי – סויה , ג'ינג'ר שמן סומסום  – אז זהו שלא .

היום הקפצה של עוף עם ירקות ופסטה בטעמים איטלקיים נהדרים למנה קלילה ומספקת לתחילתו של שבוע חדש.

DSC_0301

DSC_0304

פסטה עם חזה עוף פטריות ויין אדום בטעם איטלקי

לארבע סועדים

  • ½ ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
  • 250 גרם פסטה קצרה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום
  • סלסלת פטריות
  • 1 פלפל אדום פרוס לרצועות
  • ½ כוס יין אדום
  • 1 ענף תימן
  • 1 כף עלי בזיליקום קצוצים

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן – דקה פחות ומסננים

במחבת רחב/ווק מחממים שמן זית מטגנים את העוף עד שמזהיב קלות ממליחים ומפלפלים

מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת מוסיפים כף שמן ומטגנים את הבצל כשמזהיב מעט מוסיפים את השום והתימין. מוסיפים את הפלפל ואחריו את הפטריות לצריבה קלה.

מחזירים את העוף למחבת מוסיפים את היין ומרתיחים לאידוי האלכוהול.

מוסיפים את הפסטה ומבשלים כשתי דקות.

מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את הבזיליקום הקצוץ

מגישים מיד

  1. אורית לוי הגיב:

    הכנתי אתמול.
    טעים 🙂

הגב ל- אורית לוי