פנקוטה תות שדה ללא סוכר
כששואלים אנשים המתמודדים עם סוכרת מתי הכי קשה ההתמודדות , התשובה שחוזרת על עצמה הכי הרבה פעמים – והאמת שזה לא הפתיע אותי – המנה האחרונה !
אין מנות אחרונות או יותר נכון אני לא יודע / יודעת להכין מנה אחרונה טעימה שמותר לי לאכול.
אצלנו בבית מתמודדים כבר שנים עם הסוכרת ולכן הצורך ליצור מנות טעימות ומותרות קיים והרבה. מנות מנחמות מתוקות .
כשחשבתי על valentine’s day המתקרב חשבתי על איך אפתיע את האיש שאיתי ?!
שני שאלות מרכזיות התרוצצו לי בראש :
- מה אכין כדי לשמח אותו ? ברור שמשהו מתוק שמותר.
- איך אגיש את המנה המיוחדת הזו ? צלחת מיוחדת רומנטית המעבירה את תחושותי.
אז הכנתי פנקוטה תות שדה נהדרת שהוגשה על צלחת שקיבלתי מסדרת הכלים של חברת Luminarc . כלי זכוכית יפהפיים – . קולקצית you & me המורכבת מסט בצבע חום עם מראה של חול ים עדין עם ציור של לב – שהזכיר לי את תקופת הנערות שלי בה ציירתי לבבות על שפת הים.
פנקוטה תות שדה ללא סוכר
4מנות
- 1 כוסות חלב
- ½ 1 כפיות גלטין
- 7 כפיות מים
- 1 סלסלת תות שדה
- תחליף סוכר סוכרלוז נוזלי3/4 פקק
- 1 כפית תמצית וניל טובה
- 4 חתיכות תות לקישוט – אם רוצים
למנה עם סוכר – מחליפים את הממתיק המלאכותי ב1/4 כוס סוכר
מערבבים את הגלטין עם המים ומניחים בצד ל 10 דקות להתגבשות.
מחממים את החלב על אש קטנה – לא להרתיח ( אם משתמשים בסוכר מוסיפים אותו בשלב זה לחלב)
ממיסים את הגלטין במיקרו כשתי שניות .
מקררים מעט את החלב ומוסיפים לו את הג'לטין .
טוחנים את התותים הנקיים בבלנדר ומסננים תוך עירבוב מתמיד כדי להוציא את כל מחית הפרי .
מערבבים את תחליף הסוכר עם החלב ומוסיפים גם את מחית התות.
מרססים בתרסיס שמן 4 כלים שיכילו את הפנקוטה.
שופכים פנימה את בלילת התות ומכסים בנילון ניצמד.
מכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות – הכי טוב ל 12 שעות.
עם סכין חד מנתקים את הפנקוטה מהצלוחית על ידי חיתוך מסביב לשפת הכלי והופכים על צלחת הגשה.
מקשטים ומגישים.
רוצים לפנק את המשפחה בארוחת שף ללא סוכר ? דברו איתי 0544944205