איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פיצה סיציליאנית ספינצ'ונה

פיצה סיציליאנית ספינצ'ונה

כשאני נוחתת בעיר זרה אני תמיד מחפשת את אוכל הרחוב . אותו " כוך" קטן שלפניו  יש תור ארוך של ממתינים. גם כשהגענו לפאלרמו שבסיציליה חיפשנו את אותו תור . מצאנו אותו ליד משאית אוכל מדגם ישן המזכירה אופנוע גדול עם 3 גלגלים המושך אחריו מעין קרונית קטנה עמוסה במאפים . לא סתם מאפים אלא ספינצ'ונה  ( Sfincione ) – מעין פיצה דשנה . בצק שמרים עבה אוורירי עם שמן זית , רוטב עגבניות עשיר ונגיעות של אנשובי.

התגעגעתי השבוע לסיציליה – לחופים , לאווירה לאוכל המשגע ובמיוחד לספינצ'ונה הבשרני והטעים. אז הכנתי מגש גדול , חלקו עם אנשובי וחלקו עם מוצרלה מעושנת.

הכנתי בצק שמרים מצוין עם שמרים טריים ורוטב עגבניות עשיר . הבית התמלא בריח המאפה הנהדר ריח של סיציליה  עם כל הזיכרונות.

sfincion

הטוסטוס שמוכר את הספינצ'ונה בפלרמו

DSC_0426[1]

פיצה סיציליאנית ספינצ'ונה

פיצה סיציליאנית ספינצ'ונה

בצק

  • 1/2 שקית שמרית + 1/2 שקית משפר אפייה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1כפיות מלח
  • ½  ק"ג קמח ללחם
  • 1/8  כוס שמן זית כתית מעולה

רוטב

  • בצל גדול קצוץ
  • ½ ק"ג עגבניות מרוסקות
  • ½ כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס גס
  • פילה  אנשובי כבוש בשמן
  • קוביות של גבינת מוצרלה או פרמזן

מפזרים  את השמרים על 2/3 מהמים החמים בקערה גדולה. ומשהים עד שנמסים, כ -5 דקות

מערבבים את המים הנותרים עם המלח ומוסיפים לתערובת השמרים ומערבבים בהדרגה בקמח עד לקבלת תערובת אחידה ההופכת  לבצק גמיש. לשים את הבצק על משטח מקומח קל במשך 5 עד 10 דקות, עד שנוצר  כדור חזק חלק. מקמחים  את הבצק בקמח ומניחים במיכל אטום. מכניסים למקרר לפחות ל 12 שעות, ועד 3 ימים ימים.מחממים תנור אפייה לחום הכי גבוה ( 240 מעלות)

מותחים  את הבצק בתבנית אפייה גדולה  משומנת בשמן זית. הבצק צריך להרגיש קר למגע. מחוררים  במזלג את  הבצק כך שהוא יעלה באופן שווה מבלי שתהיינה בועות .

במחבת גדולה על אש בינונית-גבוה מוסיפים  שמן זית מוסיף את הבצל ומבשלים עד שהבצל רך , כ -5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, פתיתי פלפל אדומים, צנוברים מלח ופלפל שחור.

 מורחים את רוטב העגבניות  על כל הבצק. מטפטפים  את שמן זית שנותר. לאפשר לבצק לתפוח כ 30 דקות . מכניסים את התבנית לתנור החם. מסדרים חלקים של האנשובי על רוטב העגבניות

אופים את הפיצה על המדף התחתון של התנור במשך 12 עד 15 דקות, עד שהחלק התחתון של הקרום חום זהוב כאשר אתה מרים אותו להסתכל. חותך ל -12 מנות וליהנות.

#שמרים

השאר תגובה