איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פאי אגסים וקרם שקדים

פאי אגסים

יש עוגות שהן הבסיס , שהן הכי טעימות . אותן עוגות שכאשר ממש רוצים לפנק את המשפחה מכינים אותן – כזה הוא פאי אגסים וקרם שקדים זה . יש הרבה עוגות ופאי' ים למיניהם אבל פאי כזה ממש אין .

נראה מסובך , הרבה שלבים ובכלל אין לי רום איכותי בבית – כל התירוצים האלה נופלים אחרי שאופים את הפאי הזה וטועמים. אם רוצים להיות ממש אבל ממש מפנקים ממליצה לחמם את פרוסת הפאי רגע לפני הגשה ולצרף כדור גלידה וניל איכותית – עונג , פשוט עונג צרוף.

פאי רגסים

פאי אגסים

פאי אגסים

אז אחרי שהדלקתי אתכם קדימה לעבודה , מכינים ביחד פאי אגסים וקרם שקדים

פאי אגסים וקרם שקדים

לבצק שקדים פריך:

  • 1.25 כוסות קמח
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון
  • 1 כף מים קרים

לקרם השקדים:

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
  • 2 ביצים
  • 1.5 כפות רום כהה
  • 1.5 כפות קורנפלור

למילוי האגסים:

  • 5 אגסים, קלופים וחצויים לאורך
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את קמח, שקדים, סוכר והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון ואת המים ומערבבים מעט, רק עד שהחומרים מתחילים להתחבר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
  2. מכינים את קרם השקדים: מקציפים את החמאה עם הסוכר והשקדים לתערובת קצפתית ובהירה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מוסיפים את הרום ואת הקורנפלור ומערבבים.
  3. מכינים את מלית האגסים: מבשלים את הסוכר ואת המים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר. מוסיפים את האגסים לסירופ ומבשלים כ-20 דקות להתרככותם.
  4. מרכיבים את הטארט: מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. ממלאים את התבנית בקרם שקדים עד מחצית גובהה. מסדרים מעל את האגסים ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-40דקות. מויצאים את העוגה רק כאשר כל המילוי יציב

 

השאר תגובה