עראיס טבעוני
עראיס טבעוני זה לא אוקסימורון . אבל רגע לפני הכול מה זה עראיס או אראיס בכלל ?
מדובר במנה טרנדית עכשווית שהינה חלק מהגל של "גורמה/ הכול בפיתה" ששוטף את מחוזותינו . בדרך כלל מכינים את העראיס במילוי בשר ועוד אבל אני מכינה היום וורסיה לא פחות טובה של עראיס עסיסי ומענג – טבעוני – במילוי תרד וממרח סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה – מוצר חדש שממש מפתיע בטעמו ובמרקם שלו. השתמשתי בממרח בתיבול טוסקנה שהעשיר את הטעם והוסיף נימוחות וקרמיות למילוי .
התוצאה הייתה מפתיעה מאוד . מאוד ממליצה לנסות
עראיס טבעוני
- 3 פיתות בגודל רגיל או 6 פיתות קטנות
- סלסלה גדולה של תרד טרי
- בצל אדום קצוץ
- כרשה אחת קצוצה – החלק הלבן בלבד
- 2 שיני שום קצוצות
- קופסה של ממרח סויה בסגנון גבינה טוסקנה – תנובה
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- גרדת אגוז מוסקט
מחממים במחבת גדול 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ – מטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את הכרישה הקצוצה ואת השום וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כשתי דקות.
מוסיפים את התרד ומטגנים ביחד עד שהתרד נראה חלוט .
מוסיפים את התבלינים ומערבבים וטועמים .
מסירים מהאש ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים ולקירור.
מערבבים את התרד המבושל עם 1/2 קופסה של ממרח סויה בסגנון טוסקנה.
חוצים את הפיתות וממלאים עם תערובת התרד וממרח הסויה .
מזלפים משני הצדדים שמן זית ומכניסים לטוסטר לחיצה ל 4 דקות.
ממליצה להגיש עם העראיס החם עם ממרח סויה בסגנון גבינה של תנובה או עם טחינה גולמית
אחלה מתכון,
תודה רבה