איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עראיס טבעוני

עראיס טבעוני זה לא אוקסימורון .  אבל רגע לפני הכול מה זה עראיס או אראיס בכלל ?

מדובר במנה טרנדית עכשווית שהינה חלק מהגל של "גורמה/ הכול בפיתה" ששוטף את מחוזותינו . בדרך כלל מכינים את העראיס  במילוי בשר ועוד אבל אני מכינה היום וורסיה לא פחות טובה של עראיס עסיסי ומענג – טבעוני – במילוי תרד וממרח סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה – מוצר חדש שממש מפתיע בטעמו ובמרקם שלו. השתמשתי בממרח בתיבול טוסקנה שהעשיר את הטעם והוסיף נימוחות וקרמיות למילוי .

התוצאה הייתה מפתיעה מאוד . מאוד ממליצה לנסות

 

 עראיס טבעוני

  • 3 פיתות בגודל רגיל או 6 פיתות קטנות
  • סלסלה גדולה של תרד טרי
  • בצל אדום קצוץ
  • כרשה אחת קצוצה – החלק הלבן בלבד
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קופסה של ממרח סויה בסגנון גבינה טוסקנה – תנובה
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גרדת אגוז מוסקט

מחממים במחבת גדול 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ – מטגנים כשתי דקות.

מוסיפים את הכרישה הקצוצה ואת השום וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כשתי דקות.

מוסיפים את התרד ומטגנים ביחד עד שהתרד נראה חלוט .

מוסיפים את התבלינים  ומערבבים וטועמים  .

מסירים מהאש ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים ולקירור.

מערבבים את התרד המבושל עם 1/2 קופסה של ממרח סויה בסגנון טוסקנה.

חוצים את הפיתות וממלאים עם תערובת התרד וממרח הסויה .

מזלפים משני הצדדים שמן זית ומכניסים לטוסטר לחיצה ל 4 דקות.

ממליצה להגיש עם העראיס החם עם ממרח סויה בסגנון גבינה  של תנובה או עם טחינה גולמית

  1. א. הגיב:

    אחלה מתכון,

הגב ל- איריס לוי