- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

עוף בקשיו בטעם סיני

יש מנות שהן נכס צאן ברזל – מעין הבסיס של הבסיס של החוויה הקולינרית הישראלית .

תחת הגדרה זו מתקבצות לא מעט מנות אלמותיות כמו פא תאי תאילנדי, עוף בקשיו בטעם סיני, פסטה פוטנסקה ועוד רבות .

אצלי אחת הראשונות ברשימה היא עוף בקשיו בטעם סיני שהוא בעצם חזה עוף/ פרגית עם ירקות ואגוזי קשיו המוגשת על אורז לבן מהמטבח הסיני . בשנות ה80 היו בארץ יותר מ 40  מסעדות סיניות ולכל אחת מהן שכנה אחר כבוד מנת העוף הנהדרת הזו.

היום אפשר לספור על כף יד אחת את מספרן של המסעדות הסיניות בארץ לכן יש צורך אמתי להכין עוף בקשיו בבית.

את המנה הזו אני אוהבת במיוחד , תמיד מנצחת – תמיד מצליחה

עוף עם ירקות בקשיו

מנה לאדם

מקפיצים את הירקות עם שמן בווק חם כדקה .

מוסיפים את העוף ומקפיצים עוד דקה

מוסיפים את השום והג'ינג'ר + תבלינים ומעט מים .

מוסיפים את אגוזי הקשיו ומכינים בלילה של סויה  רוטב צדפות קורנפלור ו 1/4 כוס מים.

שופכים את הרוטב על התבשיל וממשיכים להקפיץ ביחד מספר דקות עד שהרוטב מסמיך.

מגישים על אורז לבן.