עוגת תפוחים ללא סוכר זו טעימה ונימוחה .
עוגה כפית ועדינה והכי חשוב …. ללא סוכר.
עוגת תפוחים ללא סוכר
לשתי תבניות אינגליש –
- 3 תפוחי עץ גרנט סמית חמצמצים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל סנטימטר
- 1 3/4 כוסות ממתיק " כמו סוכר"
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- חופן חמוציות ללא סוכר
- 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 6 ביצים גודל בינוני
- 2 1/2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון
- גרד אגוז מוסקט
- קמצוץ מלח
התפוחים
בסיר קטן מניחים את קוביות התפוח + החמוציות + 1/4 כוס " כמו סוכר" ומבשלים כ 10 דקות על אש נמוכה.
מעבירים את התפוחים המבושלים לקירור במסננת . שומרים את הנוזל המנוקז.
מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
מעבדים את החמאה + הממתיק במיקסר עם וו גיטרה כ 5 דקות עד לקבלת קרם אוורירי . מוסיפים ביצה אחר ביצה עד שכולן נטמעות.
מערבבים בקערה את הקמח + אבקת אפיה+ תבלינים ומוסיפים לתערובת הביצים + הנוזל שנותר מהתפוחים – 4 כפות.
יוצקים את התערובת ומיישרים את שטח הפנים ומקשטים בפלחי תפוח דקיקים.
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך כ 40 דקות. בודקים עם קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.