איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת שמרים פרג ללא סוכר

עוגת שמרים פרג ללא סוכר

הוא מאוד אוהב עוגות ובמיוחד עוגת שמרים פרג  . עד כאן זה קל אבל ….. צריך לשמור על כמות הסוכר שהוא אוכל לכן ממעיטה באפיית עוגות אבל כשהוא חוזר משבוע עבודה רחוק מהבית אני רוצה לפנק במיוחד ומכינה .

אז אפיתי עוגת שמרים במילוי פרג ללא טיפה אחת של סוכר , למי שלא צריך לשמור על כמות הסוכרים שצורך מצרפת גם את הכמויות של הסוכר בסוגריים.

בכל מקרה העוגה יצאה נהדר יפה וגם טעימה רכה ואוורירית שמחביאה בתוכה שכבות נדיבות של מילוי פרג עשיר. אז קדימה לא לפחד משמרים וגם לא לפחד ממגבלות רפואיות.

 

עוגת שמרים פרג ללא סוכר

עוגות שמרים בתבנית אינגליש קייק 2

לבצק

  • כף שמרים יבשים או 1/2 שקית "שמרית"
  • 1/2 כוס  חלב בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס  כמוסוכר ( 1/2 כוס סוכר)
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח

למלית

  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • כוס ועוד 1/4 כמוסוכר  ( 2/3 כוס סוכר ו1/4 כוס דבש)
  • 300 גרם פרג טחון טרי
  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כוס אגוזי מלך חצויים ( אפשר להחליף עם 1/2 כוס צימוקים)

 

הבצק

במיקסר עם וו הלישה. מערבבים את השמרים הקמח ומוסיפים את הביצים והחלב ומערבבים

מוסיפים את "כמו סוכר" ומערבבים עוד כ2 דקות . כעת מוסיפים את החמאה והמלח  ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות ומעבירים למהירות בינונית לשתי דקות נוספות  עד שמתקבל בצק אחיד הבצק צריך להיות מעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-50%.

המלית

שמים בסיר קטן את החלב, ה"כמו סוכר" (הסוכר והדבש) מחממים על אש בינונית עד שמתאחדים.

מוסיפים לסיר את הפרג ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל הנוזלים נספגים לפרג.

מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה וקליפת הלימון. מערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגת בפרג.

מקררים

העיצוב והאפייה

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.

מרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה ריבועי או מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק ב-1/4 מכמות המלית באופן אחיד (משאירים שוליים של כס"מ ללא מלית). מגלגלים לגליל.

חוזרים על הפעולה עם חלק נוסף של הבצק.

כורכים את שני הגלילים זה סביב זה, מהדקים את הקצוות שלהם ותוחבים מתחת לצמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.

בעזרת סכין חדה יוצרים בכל "גבעה" בבצק חריץ בעומק 3-2 ס"מ. מכסים במגבת מטבח נקייה ולחה.

קולעים באותו אופן צמה נוספת משני חלקי הבצק שנותרו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-1/3 והחריצים שיצרנו בו נפתחים.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מברישים את העוגות במעט חלב . אופים כ-30 דקות, עד שעוגות השמרים פרג תופחות ומשחימות.

  1. אורנה וייס הגיב:

    אפשר מים במקום חלב?

  2. איריס לוי הגיב:

    היי אורה
    אין בעיה להחליף את החלב במים. אפשר גם במשקה שקדים

  3. דורית הגיב:

    שלום, במקום חמאה שהיא מצרך שקשה להשיג וגם לא דיאטתי האם אפשר לשים שמן קנולה? תודה

  4. נאוה הגיב:

    היי איריס , הכנתי את העוגה ללא סוכר לאמי שהיא סכרתית.
    הבצק הכפיל את נפחו ב50% בהתפחה הראשונה ,אך משום מה לא תפח בהתפחה השנייה בכלל:(
    בכל אופן אפיתי,מקווה שיהיה טעים:)

  5. רותי הגיב:

    לאחרונה התחלתי לאפות עם תחליפי סוכר. ניסיתי את כולם. העוגות יוצאות יפה אבל במיוחד העוגות בחושות יום אחרי הן מקבלות ריח נוראי של אקונומיקה וטעים לוואי פשוט החלתי אכיל.
    עזרה בבקשה

    • איריס לוי הגיב:

      האמת לא קרה לי. אני מקפידה להכניס למקרר עוגות לארח האפייה . גיליתי שאורך החיים שלהם קצר יותר עם תחליפי הסוכר

  6. איריס לוי הגיב:

    לא השתמשתי בקמח שיפון לעוגה זו. נראה לי פחות מתאים

הגב ל- איריס לוי