איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת גבינה לימונית

DSC_0213

עוגת גבינה לימונית מתאימה לאנשים המגדירים את עצמם כאוהבי עוגות עם פירות. אחרים מוכנים  לתת הרבה בשביל עוגת שוקולד עשירה רכה ונמוכה. וישנם  אנשים  – בשביל הגילוי הנאות אני בינהם –  שמוכנים למכור את מנוחת יום שישי בצהרים בשביל עוגת גבינה. עוגת גבינה אפויה אמיתת לא כאלה עם שמנת ג'לטין קרה . עוגת הגבינה האולטימאטיבית  היא "עוגת גבינה ניו יורק " – אפויה , נימוכה , עשירה ובמתיקות המדויקת. אני אוהבת את עוגת הניו יורק שלי משודרגת בלימון. השילוב המוצלח של גבינת שמנת עשירה , ריקוטה עם לימון וקרם לימון המעניקים רעננות מודגשת  וטעם יוצא דופן.

כדי להכין את העוגה הזו חשוב לאפסן את כל החרדות , הפחדים וכישלונות העבר באפיית עוגת גבינה. עוגה זו קלה מאוד להכנה ולא דורשת קורס מקיף בקונדיטוריה כדי לקבל עוגה כמו של קונדיטוריה.

בסיס מפרורי בסקוויטים  = קלי קלות

שילוב כל שאר החומרים ללא צורך בהפרדת ביצים או הקצפות  = קלי קלות

אפייה פשוטה ללא הוראות מיוחדות של אדים , טמפרטורות משתנות של התנור = הכי קלי קלות.

DSC_0223

DSC_0230

עוגת גבינה ניו יורק לימונית

מצרכים לתבנית 26

  • 2 כוסות פרורי בסקוויטים
  • 1/3 כוס חמאה מומסת
  • 400 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30%  (שתי קופסאות) בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • ¾  כוס סוכר
  • גרדת לימון מ 2 לימונים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 ביצים

מערבבים את פרורי הבסקוויטים עם החמאה המומסת .

משטחים בתבנית אפיה עגולה מספר 26

אופים 8 דקות בחום 180 מעלות. מקררים

בקערת המיקסר מערבבים יחד  גבינת שמנת + ריקוטה + סוכר + מיץ לימון + גרדת לימון משני לימונים לקרם אחיד.

מוסיפים את הביצים בבת אחת לקערה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית  עד ערבוב מוחלט של כל המרכיבים.

גוזרים נייר אפיה לפסים של 1/3. מסדרים בתוך תבנית האפיה רצועה של ניר אפיה מסביב  בחלק הפנימי של התבנית – צריך שתי רצועות כדי להקיף את התבנית .

 שופכים את בלילת הגבינות לתבנית בזהירות כשנייר האפיה ניצמד לדופן התבנית.

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות  40 -45 דקות או עד שהחלק המרכזי של העוגה כמעט מוצק.

מניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור כשעה . מורחים את קרם הלימון ומקררים במקרר ל 4 – 24 שעות.

קרם לימון

  • כפית מיץ לימון
  • כפית קורנפלור
  • 4 חלמונים
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • כף חמאה רכה

מערבבים  בכלי קטן כפית מיץ לימון וקורנפלור. בסיר קטן מחממים את מיץ הלימון כשהוא חם מוסיפים את מיץ הלימון המעורבב עם הקורנפלור.

בקערה מערבבים עם מטרפה את החלמונים + הסוכר .

מוסיפים את מיץ הלימון החם לקערה עם החלמונים והסוכר  מערבבים ומחזירים הכל לסיר וממשיכים לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך.

כשמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך ערבוב מתמיד.

מורחים את הקרם  במרכז העוגה ומקררים.

#עוגת גבינה ניו יורק

#gaddairy

  1. יעל גבעתי הגיב:

    אם אפשרי בגרסת ההדפסה לצרף גם תמונה של העוגה , זה יהיה נהדר. תודה

השאר תגובה