איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

עוגת גבינה מופחתת סוכר עם פתיבר חדש

DSC_0546

חג השבועות קרוב וגם ההכנות לעוגת הגבינה האולטימטיבית המסורתית.

למתמודדים עם סוכרת ארוחות חגיגיות מאתגרות – רוצים לאכול בכיף מכול מטעמי החג אבל …. צריך להקפיד על קו המתוקים, פחמימות ועוד אבל אם חושבים על זה, רובנו לא אוכלים כמה שאנחנו רוצים באמת.

אצלנו בבית משתדלים מאוד לשמור על כלכלה מאוזנת ובמיוחדת דלת סוכר ופחמימות.  נושא עוגת הגבינה לשבועות תמיד היה נושא מאתגר – אוהבים מאוד עוגות גבינה ובמיוחד את אלה האפויות. כשקיבלתי את הביסקוויטים החדשים  של פתיבר בטעם קרמל ושוקולד מריר היה לי ברור שאאפה עוגה גבינה מופחתת סוכר. "מופחתת סוכר" ולא  "ללא סוכר" כי בפתיבר יש סוכר – במילוי הגבינה מעל – אין !

עוגת גבינה מופחתת סוכר

בסיס העוגה

  • 1 ½ כוסות פירורי פתיבר קרמל
  • 1/3 כוס חמאה מומסת

מילוי גבינה

  • 500 גרם גבינה 5%
  • 2 ביצים
  • חלמון ביצה
  • 1 כוס כמוסוכר/ סוכרלוז – כל תחליף סוכר באבקה
  • גרדת לימון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מלח

מערבבים את פירורי הפתיבר עם החמאה המומסת ומהדקים היטב בתבנית פיירקס מלבנית בגודל 20 X30.

אופים את התחתית כ 10 דקות בתנור מחומם ל 180 מעלות.

בינתיים  מערבבים היטב את כל חומרי המילוי – ביצים, גבינה ,כמוסוכר ותבלינים.

משטחים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.

אופים כ-45 דקות בחום של 160 מעלות.

העוגה מוכנה כשחלקה ההיקפי אפוי ובמרכז עוד רוטט. הכול יהיה אפוי לאחר הקירור

מקררים את העוגה במקרר כ 6 שעות ונהנים

במסננת צפופה שמים קקאו איכותי ומפזרים על העוגה .

מוסיף שייק וטעם מיוחד

השאר תגובה