- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

עוגיות תמרים מהכינרת

כל מי שמגיע לאזור עמק בית שאן ועמק הירדן  פוגש את מטעי התמרים העומדים זקופים בגאון ומהווים תפאורה יפהפייה וענף חקלאי גדול לחקלאי האזור. תמר מג'הול הוא זן תמר שמקורו במרוקו  המוכר בכינוי "מלך התמרים".

לתמר המג'הול ערך תזונתי ובריאותי גבוה ההופך אותו לממתק טבעי קלאסי. הוא אינו מכיל שומן רב, עשיר בסיבים, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים ומינרלים נוספים.

שילוב תמר מג'הול עסיסי בבישול ובאפייה הוא נהדר. מוסיף מתיקות עדינה ונוכחות יחודית המשדרגת כל מנה.

עוגיות תמרים מהכינרת

המילוי

הבצק

בסיר קטן  מבשלים עד לריכוך את כל חומרי המילוי – על אש בינונית עד להסמכה – כ 15 דקות .

ומקררים.

מערבבים יחד את הסוכר והחמאה במיקסר עד למצב הקצפה קלה – שתבצר תערובת קרמית ואוורירית .

מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לחמאה המוקצפת ומערבבים – בוו גיטרה .

מוסיפים את הביצה ומערבבים לבצק אחיד מעט פירורי.

משטחים נייר אפיה על תבנית מלבנית בגודל של 20 ס"מ על 30 ס"מ ומשטחים בה כ ½ מהבצק ומהדקים.

מורחים את המילוי על הבצק .

מפזרים את החצי הנותר של הבצק ב"חתיכות" קטנות מעל המילוי שבתבנית שיבצרו מאין פטיטים בגודל בינוני.

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 25 דקות או עד שהעוגיות משחימות

מקררים כ 5 דקות ואז מוציאים את העוגיות למשטח עבודה על ידי הרמת נייר האפייה בזהירות.

חותכים את המאפה לעוגיות מרובעות – יצאו כ 36 עוגיות.

מקררים את העוגיות . שומרים בכלי זכוכית סגור.

תכינו באהבה

איריס לוי שף פרטי