אוהבת להכין עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים. הן מאוד מתאימות ליד כוס הקפה של אחר הצהריים כשרוצים משהו בקטנה – לא מאוד מתוק , בריא וגם יעזור לי להחזיק את עצמי ללא נשנושים מיותרים עד ארוחת הערב.
השילוב בין שיבולת שועל מלאה , אגוזים ושוקולד נותנים את התשובה המושלמת. הרבה סיבים תזונתיים שמתפרקים לאט ונותנים לנו תחושת שובע. את העוגיות האלה אני מכינה ללא סוכר כלל , מוסיפה מעט ממתיק מלאכותי מפאת ההתחשבות בסוכרת אבל אם אתם לא בעניין אפשר להחליף בקלות את תחליף הסוכר בסוכר חום – כמו שמצוין במתכון.
העוגיות האלה יכולות להיות טבעוניות . אני מכונה אותן גם ללא מוצרים מהחי ואז את הביצה אני מחליפה בזרעי פשתן טחונים עם מים . מתקבלת תערובת מעט ג'לאטינית שעוזרת לחבר ולהחזיק את כל הרכיבים. אפשר גם להחליף את הביצה בטחינה גולמית המוסיפה גם טעם של חלבה לעוגיות .
עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים
- 1 3/4 כוסות שיבולת שועל מלא
- 1 כוס קמח מלא ( משתמשת בכוסמין)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שקדים חצויים מולבנים
- 100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
- 2 כפות שומשום מלא
- 2 ביצים או 3 כפות זרעי פשתן טחון עם 1/3 כוס מים .(במקום ביצה)
- 1/3 כוס שמן חמניות
- 1/3 כוס כמו סוכר או 1/3 כוס סוכר חום
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל, אבקת אפיה, מלח, שומשום שקדים.
קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הביצים ( אם מכינים טבעוני – טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים) מוסיפים לתערובת שמן ותחליף סוכר( או סוכר חום) ומערבבים.
מאחדים את התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות .
יוצרים עוגיות, בידיים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה או משטח סיליקון לאפיה
אופים במשך כ 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
שומרים בכלי אטום
מחפשים עוד מתכונים טובים של אפיה ללא סוכר – לחצו כאן
לבריאות
איריס לוי שף פרטי