- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים

אוהבת להכין עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים. הן מאוד מתאימות ליד כוס הקפה של אחר הצהריים כשרוצים משהו בקטנה – לא מאוד מתוק , בריא וגם יעזור לי להחזיק את עצמי ללא נשנושים מיותרים עד ארוחת הערב.

השילוב בין שיבולת שועל מלאה , אגוזים ושוקולד נותנים את התשובה המושלמת. הרבה סיבים תזונתיים שמתפרקים לאט ונותנים לנו תחושת שובע. את העוגיות האלה אני מכינה ללא סוכר כלל , מוסיפה מעט ממתיק מלאכותי מפאת ההתחשבות בסוכרת אבל אם אתם לא בעניין אפשר להחליף בקלות את תחליף הסוכר בסוכר חום – כמו שמצוין במתכון.

העוגיות האלה יכולות להיות טבעוניות . אני מכונה אותן גם ללא מוצרים מהחי ואז את הביצה אני מחליפה בזרעי פשתן טחונים עם מים . מתקבלת תערובת מעט ג'לאטינית שעוזרת  לחבר ולהחזיק את כל הרכיבים. אפשר גם להחליף את הביצה בטחינה גולמית המוסיפה  גם טעם של חלבה לעוגיות .

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ואגוזים

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל, אבקת אפיה, מלח, שומשום שקדים.

קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים את הביצים ( אם מכינים טבעוני – טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים) מוסיפים לתערובת שמן ותחליף סוכר(  או סוכר חום) ומערבבים.

מאחדים את  התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות .

יוצרים עוגיות, בידיים  ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה או משטח סיליקון לאפיה

אופים במשך כ 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.

שומרים בכלי אטום

מחפשים עוד מתכונים טובים של אפיה ללא סוכר – לחצו כאן 

לבריאות

איריס לוי  שף פרטי