עוגיות מלוחות
שעת בין הארבעים היא השעה האהובה עלי . הזמן לשבת בחוץ עם כוס קפה שווה ,עוגיות מלוחות , ספר שווה במיוחד וזהו – לא צריכה יותר .
השעה הזו מסדרת לי את רוב הלחצים של התקופה המאתגרת שאני נמצאת בה . אגלה לכם סוד , היום הייתי אמורה להיות בדרכי לפריז לקפיצה קטנה של עונג , בדיוק כמו שאני אוהבת . הוא עובד ואני עושה חיים.
הייתה לי תוכנית מלאה לימים אלו של ביקור אצל חברה , סיור + סדנת בישול , ביקור במספר תערוכות וסופ"ש מפנק עם אישי בעיר האורות האהובה . אבל בשל אילוצים שזה לא המקום לשטח אותם הכול השתנה ובוטל . כדי להמתיק את הגלולה אני כאן עם עוגיות מלוחות שוות במיוחד עם קפוצ'ינו מענג במיוחד בטעם צרפתי מסדרה חדשה מוגבלת . הקפסולות החדשות של נספרסו אלה בטעם של אגוזי לוז עושות לי את זה .יש גם טעם מודגש של מקרון שקדים – שאותו הכנתי אתמול – שווה.
את ה עוגיות מלוחות האלו פגשתי לראשונה אצל אמא של בעלי אני שיפרתי והוספתי טעמים – יצאו נהדרות.
עוגיות מלוחות
- 15 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס מים חמים
- 1/2 כפית סוכר
- 4 כוסות קמח ( אפשר להחליף 2 כוסות בקמח מלא)
- 200 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס מים
- 2 כפיות מלח
- 3 כפיות פפריקה מתוקה
- כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס פרמג'ן מגורר דק
- ביצה טרופה למריחה
- שומשום לזריעה על העוגיות
בקערה קטנה מערבבים שמרים + מים חמימים + סוכר ומניחים ל15 דקות להפעלת השמרים.
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הגלם + תכולת הקערה הקטנה.
לשים לבצק אחיד ונעים לעבודה.
משהים את הבצק כחצי שעה לאיחוד ותפיחה קלה.
יוצרים נקניק ארוך מהבצק . חותכים עיגולים שווים מהנקניק ויוצרים ביגלה קטן.
מורחים בביצה וטובלים בשומשום .
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כעשרים דקות.