עגבניות מיובשות בשמש
קיבלתם ארגז של עגבניות מהמושב או שבדיוק עכשיו עגבניות בזול (לא כלל המחיר של היום בשוק שהוא משהו מיוחד – 13 ₪ לק"ג ) או שפשוט אתם אוהבים כמוני עגבניות מיובשות כמעט עם כל דבר , אפשר ליבש עגבניות בבית והן מתקבלות נהדר ! כך אני יודעת בדיוק אך הן יוצרו וגם יכולה לשדרג אותן עם התבלינים שאני אוהבת.
אפשר גם אפשר ליבש בבית ואפילו כדאי! ההכנה פשוטה , זולה , זמן האחסון שלהן ארוך והטעם …. הטעם נהדר ממש לא דומה לזה של העגבניות שניתן לקנות במרכול. אפשר לשלוט על כמות מלח .
אז אחרי שאתם מאוד רוצים להכין – מה עושים ?
אני הכי אוהבת ליבש עגבניות בדרך המסורתית בשמש . שהייה של יום שלם בשמש שלנו – משהו כמו שמונה שעות של שמש דרומית תעניק שיזוף וייבוש מצוין – חשוב באזורים עם ריבוי של זבובים כמו אצלנו במושב לעקוב שהזבובים לא תוקפים את העגבניות . אם כן יש לפרוס קילה מעל למגש – שתגן מפניהם.
גם בתנור ביתי אפשר ליבש והוא עושה יופי של עבודה . טמפרטורה של 40 – 50 מעלות למשך 6 שעות . אפשר לחסוך בחשמל ולצרף את העגבניות לתנור שעובד שעות בזמן הכנת חמין או להשתמש בתנור שכבר חומם לאפיה וליהנות מזמן זה .
אז מה עושים
1 ק"ג עגבניות – האהובות עלי הן עגבניות תמר ואם אין אז שרי או עגבניות רגילות
כף מלח גס
חותכים את העגבניות לפרוסות עבות , אם משתמשים בשרי אז לחצי – מרוקנים את הזרעים .
ליבוש בשמש – מסדרים את העגבניות על מגש בשכבה אחת , מפזרים מלח גס ומוציאים לשמש.
אני בודקת את מצב העגבניות באמצע היום ואם יש צורך הופכת אותן כדי ששני הצדדים ייובשו .
ליבוש בתנור – מרפדים מגש אפיה בנייר אפיה ומסדרים את העגבניות , זורים מלח גס ומכניסים לתנור.
כשהעגבניות מיובשות שומרים אותן בצנצנת מעוקרת מסודרות בשכבות .
במצב זה העגבניות יכולות להמתין חודשים מחוץ למקרר ( אצלנו בבית זה לא מצליח , מחסלים אותן קודם)
עכשיו שיש לנו ביד עגבניות מיובשות אפשר לעשות מהן כל כך הרבה מתעמם ! ממש כמו שף איטלקי.
ממרח עגבניות מיובשות – מכניסים את העגבניות עם מאט מהשמן שום ובתבלינים למעבד מזון ומפעילים בפולסים.
נפלא!
מתגעגעת כבר!
תודה יקירה .