אני מאוד אוהבת ספרי בישול . למרות שהיום אין ממש צורך מעשי בספרי בישול כשיש עושר כזה גדול באינטרנט אני לא יכולה לראות את עולמי ללא ספרי בישול . העונג בלדפדף בספר בישול חדש עם כוס קפה ביד או רגע לפני שהעיניים נעצמות בלילה – בזמן שכל המוזות והיצירתיות הרגועה משתלטת עלי – אין דומה לו.
את השף קונדיטורית אפרת ליבפרוינד אני מכירה מזה מספר שנים, מהרגע שהוציאה את ספרה הראשון המצוין – אפרת מארחת – התאהבתי בדרך העבודה שלה. יצירתית מיוחדת ומלאה באסתטיקה . מקפידה על קטן כגדול תוך הגשה של כל המנות בצורה עכשווית יצירתית ומגרה את כל החושים .
בספרה הרביעי מארחת אפרת חמישה שפים מובילים – מאיר אדוני, מיקי שמו , מאיה רביבו, יוסי שטרית ודודו ביטון החולקים אתה מטבח אחד ומשתפים מתכונים שלהם בנגיעות אפרתיות ברורות .
אז דפדפתי לי בספר היפה הזה ועיני נשבו בשני מתכונים נהדרים לארוחה אחת – סלמון אפוי בתבלינים וגזר כמו שלא הכרתם עד היום.
משתפת כאן את שני המתכונים עם התאמות קטנות שלי.
סלמון מצופה תבלינים
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי
למשרה
- 4 ליטר מים
- 1.5 כפות סוכר חום
- 1.5 כפות מלח
- 1 כףפלפל אנגלי שלם
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף זרעי חרדל
- 1 כפית זרעי שומר
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 מקל קינמון
- 1 עלה דפנה
לציפוי
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף זרעי כוסברה טחונה
- 1 כף פלפל שאטה גרוס
מערבבים את כל חומרי המשרה , משרים את הדג במשרה ומכניסים למקרר ל 24 שעות
למחרת היום
מחממים תנור ל 150 מעלות
מרפדים תבנית צלייה בנייר אפיה
מנגבים במגבת נייר את הגד היטב ומעבירים את הדג לתבנית האפייה.
מערבבים את כל חומרי הציפוי ומצפים את הדג בנדיבות ובאחידות מכל צדיו.
צולים את הדג בתנור המחומם כ 40 דקות .
גזר שלם מזוגג
- 12 גזרים קטנים – אפשר בצבעים שונים
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 1/4 כוס סירופ מייפל אמתי
- 2 ענפי רוזמרין
- 6 שיני שום שלמות עם קליפה
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
מחממים תנור ל 200 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה
מוסיפים את הגזרים ומעבירים לתבנית צלייה . אופים בתנור עד שהגזרים מזהיבים ומתרככים.
מצננים עד להגשת המנה .
מאוד אהבתי את הספר וגם מאוד ממליצה עליו – אפרת ליבפרוינד מארחת שפים