- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

סלט שהוא ארוחה קיצית

חם כל כך . לח כל כך  ויש הרגשה שהגוף העייף לא יספוג שום דבר למעט ארוחה קלילה.

בשבילי ארוחה קלילה זה סלט מעניין – לא רוצה שוב סלט קצוץ, או חסות וכו' אלא משהו משודרג.

הסלט המשודרג שלי צריך לעמוד במספר כללים :

אז יצאתי ללקט לי את כל המרכיבים שיעמדו בכללים.

דלעת אותה קליתי בתנור עם מעט שמן זית איכותי

גבינה בולגרית 5% טעימה טעימה של משק צוריאל

אספרגוס טרי ישר מהשדה ותאנים מבכירות  ישר מהעץ

סלט שהוא ארוחה קיצית

לרוטב

קולפים את הדלעת ופורסים לרצועות בעובי סנטימטר.

על נייר אפיה בתבנית אפיה מסדרים את הדלעת בשכבה אחת . מפזרים מעל עלי תימין, מלח ו2 כפות שמן זית.

אופים בתנור ב 180 מעלות עד להזהבה קלה.

שוטפים את החסה , אספרגוס ותאנים ומייבשים מנוזלים

מכינים את הרוטב – מכל חומרי הרוטב מערבבם היטב ומניחם בצד

קורעים את עלי החסה ביד, חותכים את התאנים לשמיניות, חותכים את האספרגוס לחתיכות של 3 סנטימטר , חותכים את הגבינה לקוביות.

מרכיבים את הסלט –

בקערה גדולה מניחים את קרעי החסה , אספרגוס , תאנים, דלעת קלויה , בצל סגול, אגוזי המל וקוביות הגינה .

מערבבים עם שני מזלגות בקלילות וזהירות כדי לא לפרק את הדלעת האפויה והגבינה.

מוסיפים את הרוטב כ 2 כפות ומערבבים קלות.

מסדרים יפה את הסלט על צלחת אישית .

מתיישבים מול המאוורר ואוכלים תוך כדי מחשבות על החורף המתקרב.

#משקצוריאל