חם כל כך . לח כל כך ויש הרגשה שהגוף העייף לא יספוג שום דבר למעט ארוחה קלילה.
בשבילי ארוחה קלילה זה סלט מעניין – לא רוצה שוב סלט קצוץ, או חסות וכו' אלא משהו משודרג.
הסלט המשודרג שלי צריך לעמוד במספר כללים :
- להכיל חומרי גלם איכותיים בלבד
- צריך להיות מירקות טריים
- לא יכיל רכיבים רבי קלוריות
- יהיה בו שילוב של טקסטורות וטעמים
אז יצאתי ללקט לי את כל המרכיבים שיעמדו בכללים.
דלעת אותה קליתי בתנור עם מעט שמן זית איכותי
גבינה בולגרית 5% טעימה טעימה של משק צוריאל
אספרגוס טרי ישר מהשדה ותאנים מבכירות ישר מהעץ
סלט שהוא ארוחה קיצית
- ¼ קופסה גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל
- חסה ערבית טרייה
- 5 תאנים גדולות
- 10 גבעולי אספרגוס
- בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקיקות
- ½ ק"ג דלעת
- 3 כפות שמן זית
- 50 גרם אגוזי מלך
- תימין טרי
לרוטב
- שן שום כתושה
- ½ כפית חרדל
- ½ כף סילאן
- ½ כפית מלח
- כף חומץ בלסמי
- כף מיץ לימון
קולפים את הדלעת ופורסים לרצועות בעובי סנטימטר.
על נייר אפיה בתבנית אפיה מסדרים את הדלעת בשכבה אחת . מפזרים מעל עלי תימין, מלח ו2 כפות שמן זית.
אופים בתנור ב 180 מעלות עד להזהבה קלה.
שוטפים את החסה , אספרגוס ותאנים ומייבשים מנוזלים
מכינים את הרוטב – מכל חומרי הרוטב מערבבם היטב ומניחם בצד
קורעים את עלי החסה ביד, חותכים את התאנים לשמיניות, חותכים את האספרגוס לחתיכות של 3 סנטימטר , חותכים את הגבינה לקוביות.
מרכיבים את הסלט –
בקערה גדולה מניחים את קרעי החסה , אספרגוס , תאנים, דלעת קלויה , בצל סגול, אגוזי המל וקוביות הגינה .
מערבבים עם שני מזלגות בקלילות וזהירות כדי לא לפרק את הדלעת האפויה והגבינה.
מוסיפים את הרוטב כ 2 כפות ומערבבים קלות.
מסדרים יפה את הסלט על צלחת אישית .
מתיישבים מול המאוורר ואוכלים תוך כדי מחשבות על החורף המתקרב.
#משקצוריאל