- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

סינייה -מאפה בשר וטחינה

השילוב בן בשר בקר וטחינה היינו שילוב מנצח – זה ידוע !

בכל מסעדה ערבית גלילית שמכבדת את עצמה יש מנה של סינייה . כמספר המסעדות מספר הוורסיות של המנה. לאורך השנים פיתחתי את מתכון הבית שלנו של הסינייה . השילוב של חציל קלוי ועגבניות  עם הקלסיקה בשר בקר ( אפשר בשר כבש – אנחנו פחות אוהבים) מטובל עם טחינה משדרגת את המנה . מוסיפה רכות מחד ואינטנסיביות בטעמים המעושנים שעושים רק טוב.

אני מאוד אוהבת לאפות את הסינייה בכלים אישים כך שכול סועד מקבל מנה שלמה ומסודרת יפה כמו בארוחת שף בבית  עם פיתה קטנה ליד – הריי חייבים לנגב כל טיפה ממנה זו.

סינייה

ל4 מנות אישיות

מסדרים את המנה:

  1. 3 פרוסות עגבניות על בסיס הכלי – זורים מעט מלח מעל.
  2. 1/4 מכמות החצילים מסדרים מעל העגבניות
  3. מ 1/4 מכמות הבשר – יוצרים קציצה גדולה ודי שטוחה . מניחים את הקציצה מעל לחצילים.

אופים את המנות בחום של 190 מעלות למשך כ 15 דקות.

מוציאים את המנות מזליפים טחינה בנדיבות מעל ומחזירים לתנור לעוד כ 10 דקות .

מגישים לאחר איתור עם פטרוזיליה קצוצה אפשר להוסיף גם עוד צנוברים לצד פיתה חמה.