איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

סטייק חזה עוף

סטייק חזה עוףחזרנו לאחרונה מטיול בדרום אפריקה . זו היתה הפעם הראשונה שרגלי נגעו באדמה היבשת העצומה אפריקה והנחיתה הייתה רכה. דרום אפריקה יפהפייה הטבע במלוא הדרו , נוף, בעלי חיים , מים , ירוק וצהוב המתחלפים במהירות. מצאתי הרבה הוד עוצמה וכוח בדרום אפריקה אך לצערי קולינריה מעניינת אין בה. בתפריט של רוב המסעדות תמצאו את ההשפעות של המהגרים מהמדינות השונות כמו הרבה אוכל הודי פשוט , אוכל ערבים ועוד. מה שמאוד בולט הוא איכות הבשר לסוגיו . ניתן לאכול בדרום אפריקה ( מי שמחפש) בשר כמעט מכל בעל חיים – אותי זה פחות עניין . ברוב התפריטים בשר העוף שולט והם יודעים להכין אותו .  מבקשת לשתף אתכם במנה טעימה שנתקלנו באחת המסעדות בדרכים  – סטייק חזה עוף – שאת המתכון קבלתי מהמבשל במקום ושדרגתי אותו לטעמים וחומרי הגלם שלנו.

החלק המעניין בסטייק העוף הוא השימוש בחזה עוף שלם . אנחנו אוהבים את חזה העוף – השניצל שלנו דק וקריספי ואילו במנה הזו הבשר עבה  מאוד אבל שומר על העסיסיות שלו וזה בעצם כל הקסם של סטייק חזה עוף.

כדי להכין מנה כזו שווה להשתמש במחבת איכותי , אני השתמשתי במחבת החדשה שלי מחברת טפאל שיצאה עם מבצע של החלפה – מחזירים מחבת-פח ישנה (מכל סוג) ומקבלים 100 ש"ח בקניית מחבת TEFAL חדשה" שווה נכון ? מבצע הטרייד-אין יתקיים בנקודות מכירה מובחרות ברחבי הארץ והוא ימשך עד מחצית חודש  פברואר.

 

סטייק חזה עוף

סטייק חזה עוף

המרכיבים (5 מנות)

5 חזות עוף, מחולקים לשניים

למשרה

  • עלים מ־6 גבעולי רוזמרין
  • עלים מ־20 גבעולי תימין
  • 10 עלי מרווה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה כלל הגבעולים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • כף גדושה  חרדל חלק
  • 8  שיני שום
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

המשרה: שמים בקערת מעבד המזון או קוצצים ביד את כל מרכיבי המשרה ומאחדים למשחה אחידה

בקערה מערבבים את המשרה עם חזות העוף הנקיים ומניחים במקרר למשך כשעה.

מחממים את מחבת הטפאל על להבה גבוהה עד שהיא מתחילה לעשן. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים 5 דקות מכל צד.

ממשיכים לטגן עד לקבלת ציפוי שחום ויפה והבשר בלחיצה עליו עוד גמיש . חשוב לא לטגן מעל 5 דקות מכל צד כדי לא לייבש את המנה.

מגישים עם פירה תפוחי אדמה  עשיר

השאר תגובה