איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

סביצ'ה

סביצ'ה היא מנה שנעשתה פופולרית ואהובה בארצנו בשנים האחרונות, בזכות רעננות קלילות ושילוב הטעמים הייחודי. סביצ'ה היא מנה של דג כמעט נא, הכבוש קלות במיץ הדרים ומוגש עם ירק טרי. מקורה של המנה בחלק הצפוני של דרום אמריקה, כנראה בפרו או באקוודור, שם היא נחשבת למנת שוק אותה אוכלים ממש ליד הדיג שהביא את הדגים מהים. הוא מפלת אותם טריים טריים זורה מעט מלח וסוחט לימון טרי וזהו – עונג.

במעבר מדרום אמריקה לשאר העולם על ידי הכובשים הספרדים המשיכה להתפתח ושוכללה כחלק מהגל של המטבח הלטיני ששטף את צפון אמריקה בשנים האחרונות .

שלא בצדק, המנה נחשבת מורכבת או מסובכת להכנה במטבח הפרטי. כדאי ללמוד איך מכינים סביצ'ה ולהיווכח שאינה כה מורכבת . הדבר הכי חשוב בסביצ'ה, שעליו תיפול או תקום המנה, הוא טריות הדג.

בסביצ'ה יש רק כוכב אחד – הדג. ותמיד תמיד נשתמש רק בדג טרי . אני מעדיפה תמיד דגי ים כמו בס- לוקוס  מוסר או דניס .

להצלחת המנה חשוב מאוד לשמור על האיזון בין המרכיבים שמוסיפים לדג תפקידם במנה  הוא לחדד את טעם הדג, להבליט אותו ולהחמיא לו. יותר מדי צ'ילי, מלח או ירק שתלטן יכולים להרוס מנת סביצ'ה טובה ולהפוך אותה לסתם סלט עם דג.

סביצ'ה לוקוס עם אבוקדו

המצרכים 5 מנות:

  • 500 גרם פילטים נקיים (מעור ומעצמות)של אינטיאס , או לוקוס, או פארידה, או כל דג ים טרי אחר
  • 2 אבוקדו בשל לאכילה
  • 3 כפות בצל סגול, קצוץ
  • 1 כף פלפל אדום חריף, קצוץ
  • 2 כפות פלפל אדום מתוק, קצוץ
  • שן שום, קצוצה
  • 2 כפות גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים
  • 1 כף מלח
  • מיץ מ-3 ליים (או 2 לימונים)
  • 1 כוס שמן זית
  • צרור כוסברה, קצוצה דק
  • בטטה בתוכה לגפרורים דקיקים
  • שמן לטיגון

 

מערבבים את הירקות הקצוצים + האבוקדו ומניחים בקערה. מוסיפים מלח פלפל שחור ומיץ לימון וטועמים.

חותכים את הפילטים של הדג לקוביות קטנות, ומניחים בקערה נוספת. מוסיפים מיץ ליים (או מיץ לימון) ומלח, ומערבבים. בשלב הזה ישתנה צבעו של הדג, כתוצאה מתהליך הכבישה, ויהפוך ללבן-שקוף. מוסיפים שמן זית. מכסים ומצננים למשך 20 דקות.

מטגנים בשמן חם את גפרורי הבטטה – בזהירות יש נטייה להישרף מהר.

על צלחת של מנה ראשונה מניחים פורמה ( עיגול מתחת) אם אין אז פשוט עורמים תלולית יפה מתערובת האבוקדו. מעל בתוך הפורמה מסדרים שיכבה מקוביות הדג ומסירים את הפורמה.

מסדרים מעל צרור קטן של "צ'יפס" בטטה ומגישים מיד

השאר תגובה