איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

סאקו סאי גאי

סאקו סאי גאי

מאז שאני זוכרת את עצמי אני מאוהבת בקטנים הקטנים האלה . לא משנה צורתם , לא משנה מה המילוי שלהם רק לטעום ויותר מכך להכין . אתגר הכנת הדים סאם למיניהם הולך איתי יד ביד כבר עשרות שנים שהתחזק בעשר שנים האחרונות בהן הבישול הפך להיות המקצוע שלי. מקור הדים סאם הוא אזור קנטון שבסין ופירושו ארוחות מנות קטנות . עם השנים התפשטו מעדנים קטנים אלו כמעט לכל המטבחים האסייתיים . אחד המעניינים הוא ה סאקו סאי גאי  – כיסונים תאיים מבצק טפיוקה מיוחד.

אהיה כנה וישירה הכנת  סאקו סאי גאי הינה מאתגרת במיוחד ואינה מתאימה למי שמתחיל בעשיית דים סאם . את הבצק שנוצר מפניני טפיוקה אחרי השרייה במים. בתום האידוי הבצק מקבל מראה שמזכיר שקוף מיוחד וטקסטורה חלקלקה משהו. הכנת הכיסונים דומה מאוד להכנת קובה ( מעניין ! ) בגודל ביס .

את הסאקו סאי גאי ממלאים במה שאתם אוהבים – אני מילאתי בחזה עוף קצוץ  + מעט ירקות ובוטנים . ניתן להקפיא את הסאקו סאי גאי על מגש וכשיתאים לכם להוציא מישירות לסלסילות האידוי.

סאקו סאי גאי

סאקו סאי גאי

סאקו סאי גאי

סאקו סאי גאי

לבצק טפיוקה:

  • 3 כוסות מים, מים חמימים
  • 2 כוסות פניני טפיוקה

למלית עוף:

  • 250 גרם חזה עוף קצוץ טחון
  • 2 כפות גבעולי כוסברה
  • 3 שום, שיני שום
  • 1 כף שמן קנולה
  • בצלי אדום  קצוץ דק
  • 3 כפות ג'ינג'ר  כבוש
  • כף סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 50 גרם בוטנים קלויים1 כף שום, שום פריך

מכינים את הבצק:

משרים פניני טפיוקה במים חמימים למשך 2 שעות. מערבבים מדי פעם . במהלך ההשריה הטפיוקה מתפרקת ונוצר בצק. בתום ההשריה לשים מעט את הבצק בידיים מקומחות קלות.

מכינים את המלית:

כותשים שום ו גבעולי כוסברה למשחה חלקה במכתש ועלי.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את המשחה כ-2 דקות על להבה בינונית-נמוכה להזהבה קלה.

מוסיפים למחבת בשר העוף, מטגנים תוך כדי ערבוב כ-7 דקות עד שהבשר נאטם ומזהיב. מוסיפים את שאר החומרים למעט בוטנים ושום פריך, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-8 דקות. מערבבים מדי פעם. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הבוטנים .

בידיים רטובות יוצרים כדורי בצק קטנים בגודל מסטיק עגול ומשטחים אותם בין שתי הידיים לעיגול על כף היד. מניחים את העיגול במרכז כף היד ומקערים אותה כך שתיווצר מעין קערית בצק קטנה. מניחים במרכזה 3/4 כפית שטוחה של מלית ואוספים את שוליה בכיוון השעון וכלפי מעלה עד לסגירה. מכדררים את הכדור שנוצר בין שתי הידיים להידוק והוצאת אוויר. אם נוצרים קרעים, אפשר לאטום אותם בעזרת טלאי בצק

מעבירים את הכיסונים לסלסילת הבמבוק ומאדים כ-10 דקות.

מגישים עם  עלי כוסברה .

לסדנאות בישול אסייתי לחצו כאן 

השאר תגובה