איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק שעועית עשיר

מרק שעועית עשיר

בימים האלה של החורף אנחנו זקוקים לחום – חום מבחוץ וגם חימום מבפנים. אין טוב ממרק שעועית עשיר ומהביל מלא בטעמים כדי לעשות את העבודה.

כדי לעשות מרק שעועית שווה אין מקום לספונטניות . צריך להשרות את השעועית לפחות 12 שעות במים כדי שתתפח ויש לבקר אצל הקצב שלכם כדי להעשיר את המרק ולקנות חתיכת בשר  בקר דשנה עם עצם ויסלחו לי הצמחונים/טבעוניים אפשר לעשות מרק לא רע גם בלי הבשר אבל …… זה פחות שווה.

אז אחרי שהתכוננו יום קודם והתפחנו את השעועית – אני השתמשתי בשני סוגי שעועית – לבנה וחומה המתבשלות באופן שונה בתוך המרק ונותנות טקסטורות שונות    ונעימות במרק – אפשר להתחיל לבשל.

DSC_0711

מרק שעועית עשיר

יש לי שני סודות מרכזיים למרק שעועית מושלם :

הראשון – להתייחס לבשר כאילו הוא מרכז העניין  – כאילו אני הולכת להכין צלי בקר – לתבל אותו במלח ופלפל ולצרוב אותו  בסיר עם מעט שמן חם לקבלת "מיירד" – מילה מקצועית – אותה צריבה קרמלית חומה הנוצרת על הבשר , נותנת טעם נהדר לכל התבשיל.

שני – לא ממליחים תבשיל עם קטניות – שעועית  – במהלך הבישול אלה רק בסופו – המלח מעכב את התרככות השעועית.

כדי לחתוך את כל המרכיבים של המרק שלי אני משתמשת בסכין ה חדש שקיבלתי לסיקור !! סכין אחת לשימושים רבים – של חברת נעמן – Naaman   . סכין מסורי החותך יפה את הבצל הגזר וגם את הבשר .

אז עכשיו אנחנו מוכנים נתחיל לבשל.

DSC_0738

מרק שעועית עם בשר

ל-8 סועדים:

  • כ ½ ק"ג שפונדרה עם עצם (אסאדו) או בשר צוואר
  • כוס שעועית אדומה
  • כוס שעועית לבנה
  • 2 כפות  שמן שמן זית
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום קלופות ושלמות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • ליטר ציר עוף/ מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כף גדושה קמח
  • 2 כפות מלח – בסוף הבישול
  • פלפל שחור


משרים את השעועית במים למשך לילה. מסננים.
בסיר גדול מטגנים את קוביות השפונדרה להשחמה עם כף שמן.

מוציאים את הבשר מהסיר

מוסיפים את קוביות הבצל  לסיר ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.

מוסיפים את הגזר  ושיני השום וממשיכים לטגן עוד כ 5 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים ביחד עד לקבלת צבע כתום אדמדם עמוק.

מוסיפים את כף הקמח ומבשלים תוך ערבוב הרוטב שבסיר.

מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את השעועית, מים / ציר עוף ותבלינים.

מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים את האש מכסים ומבשלים כשעתיים.

בודקים אם השעועית התרככה , כשזו מתרככת מוסיפים את המלח ומגישים.

  1. יעקב סופי הגיב:

    מקר שעושה אותו היום מגרה

השאר תגובה