- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

מרק פטריות של מלכים

היום בישלתי מרק פטריות של מלכים כי מאוד רציתי לצלם מרק חם ומהביל וגם בגלל שבערב יורדת השמש ונעשה קר – אז מרק זה הפתרון.

מה שהכי כף במרק בנוסף לטעם הנהדר זה שאין  צוריך להוסיף  שמנת כדי שיהיה סמיך וקטיפתי. את תפקיד המסמיך מקבל על עצמו הקמח שעובר בישול מהיר עם הפטריות בסיר ולאחר תוספת הנוזלים והבישול הממושך הוא הופך לקרמי ועשיר. ממש כאילו הוסמך בהרבה שמנת . יש שאוהבים את המרק ממש קטיפתי ולכן הם טוחנים אותו עם בלנדר מוט – אני פחות אוהבת! אוהבת לראות ולהרגיש את הפטריות במרק שלי לכן אני לא טחונת כלל.

מרק פטריות של מלכים

המצרכים      (6 מנות):

שורים את הפטריות המיובשות במים חמים לחצי שעה

מאדים את בצלים בחמאה ובשמן הזית במשך מספר דקות.

מוסיפים את השום וזר התבלינים.

מוסיפים את פרוסות פטריות השמפיניון ומאדים במשך 2 דקות.

מוסיפים את הפטריות המיובשות סחוטות ממי ההשריה

מוסיפים מלח ופלפל שחור

מוסיפים את הקמח ומערבבים בזריזות לבליעתו של כול הקמח בפטריות שבסיר

מוסיפים את ציר הירקות  ומבשלים במשך 30 דקות.

מוציאים את זר התבלינים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות

מגישים את המרק בקעריות יפות ואפשר לזלף  שמן אגוזי לוז או שמן כמהין .

ולפזר עירית קצוצה