מרק מוליגטוני
ניוזילנד היא מדינה של קיבוץ גלויות – אנגלים סקוטים , סינים הודים וכמון המאויים שהיו הראשונים. המטבח הניוזילנדי – אם בכלל יש מוסג כזה הוא אוסף של מנות ממטבחים שונים בקיבוץ הגלויות. כשהאנגלים שלטו בהודו הם אימצו לעצמם את הבישול ההודי וחלק ממנו הפך להיות שלהם . ממש נוצרי מנות ייחודיות לאנגלים עם נגיעות הודיות כמו צ'יקן טיקה או קארי וגם מרק מוליגטונינ.
בניוזילנד פגשנו את מרק מוליגטוני הרבה. בהרבה מסעדות הוא מוגש כמרק הבית אך בעצם מדובר במרק עדשים הודי טבעוני עשיר בטעמים . מרק צבעוני חלק ועשיר מאוד בטעמים מחמם את הבטן ומשביע . יכול להיות מוגש כארוחת ערב נהדרת. המרק מאוד עשיר , אם רוצים ניתן להגישו כמו בהודו עם קערה של אורז בסמטי ליד והקבלתם ארוחת צהרים מלאה .
את מרק מוליגטוני באופן מסורתי בהודו מכינים מעדשים צהובות אני הכנתי אותו עם עדשים אדומות היותר זמין והאמת – מה שהיה לי בבית. בהכנת הציר השתמשתי בתפוחי עץ גרנט – הירוקים החמוצים שמוסיפים טעם פרותי מיוחד .
כדי לקצר את תהליך ההכנה של מרק מוליגטוני הורדתי חלק מתהליך ההכנה המסורתי – הוספה של מאין רביכה של קמח חומוס או קמח עדשים בסוף הבישול כדי להסמיך את המרק . פשוט העליתי את כמות העדשים בהכנה והוספתי גם ירקות.
תהליך הכנת מרק מוליגטוני מורכב משני שלבים – ראשית מכינים ציר ירקות מיוחד. אני ממליצה להכין כמות כפולה של ציר להשתמש בחצי ואת החצי השני להקפיא לפעם הבאה שיהיה לכם קריר.
מרק מוליגטוני
לציר הירקות
- 3 כפות שמן
- בצל גדול קצוץ
- 3 ענפי סלרי
- 3 גזרים
- 3 פרחים של כרובית
- 2 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים
- 2 מקלות קינמון
- 8 יחידות הל
- 8 עלי דפנה
- 8 יחידות פלפל אנגלי
- 4 ליטר מים
למרק
- 4 כפות שמן
- 300 גרם עדשים אדומות מושרות 1/4 שעה במים
- בצל גדול פרוס
- 200 גרם דלעת
- 5 שיני שום
- 50 גרם קוקוס
- כף אבקת קארי איכותית
- 4 כפות מיץ לימון כף מלח
- 2 כפות סוכר
- כף פלפל לבן
ציר ירקות
בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את הבצל . מזהיבים מספר דקות .
מוסיפים את כל הירקות וממשיכים להזהיב על אש בנונית כ 10 דקות
מוסיפים את כל שאר החומרים + מים ומבשלים כ חצי שעה.
מסננים.
מרק
בסיר למרק מטגנים את הבצל על אש בינונית עם שמן . מוסיפים את הקוביות ושיני השום וממשיכים להזהיר מספר דקות.
מוסיפים את העדשים ופתיתי הקוקוס ומבשלים יחד כחמש דקות.
מוספים את שאר המוצרים + 2 ליטר מציר הירקות המסונן .
מבשלים כ 30 דקות.
טוחנים הכל בבלנדר מוט וטועמים ומתקנים טעמים.
מגישים עם כוסברה טרייה קצוצה ופלח לימון
להשתתפות בסדנת בישול הודי לחצו כאן