איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק דלעת ובטטה עם חלב קוקוס וג'ינג'ר

dsc_0367

לכל מרק יש את הייחוד שלו. למרכיב המרכזי יש את זכות הדומיננטיות אבל האומנות האמתית היא לאפשר  למרכיבים הנוספים להעניק מטעמם ולהשתלב ביחד להרמוניה אחת של חגיגה של חום ואהבה, במיוחד ל מרק דלעת ובטטה .

כבר נכתבו הררי מילים על הקשר בין תחזית מזג האוויר והצורך האנושי המיידי למרק חם. מרק מלא כל טוב, סמיך או צח עם קרוטונים או מקלונים ליד גבינה פיקנטית מגוררת או בצקיות למיניהן – מה זה חשוב, העיקר שיהיה חם ומהביל ביום גשום וסגרירי.

סודו של מרק טוב כמו בכל תבשיל הוא באיכות המוצרים שנכנסו לסיר: ירקות טריים, בשר איכותי, עשבי תיבול עשירים וכמובן ציר שהוכן מראש מלא טעמים שהינו הבסיס לכול מרק. כמובן אם לא הכנו ציר אפשר להשתמש במים אך התוצאה תהיה מרק פחות עשיר.

אני רוצה לחלוק אתכם מתכון למרק כתום – דלעת ובטטה עם תוסף  מעניין ואהוב עלי במיוחד עוד מהימים בהם בישלתי בהוטל מונטיפיורי – מרק שהוא מנת שף לשמה .

מרק דלעת ובטטה עם חלב קוקוס וג'ינג'ר הוא אזרח קבוע במטבח שלי וגם בארוחות שף פרטי שאני מכינה ללקוחותיי. בהכנת מרק זה אני לא משתמשת  בציר ירקות בשל נוכחות מודגשת של התוספות – ג'ינג'ר וחלב קוקוס.

dsc_0360

 מרק דלעת ובטטה, חלב קוקוס וג'ינג'ר

  • 1 ק"ג דלעת – קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה בינונית – קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כרשה פרוסה
  • כף שמן חמניות
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית זרעי כוסברה יבשה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • ½ קופסה  חלב קוקוס (200 מ"ל)
  • כ 1.5 ליטר מים – לכיסוי של כל הירקות ועוד מעט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • להגשה – כוסברה טרייה ושמן סומסום

מטגנים קלות את הבצל בסיר עם שמן; כשמזהיב קלות מוסיפים את הכרשה ו-2 שיני השום וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות.

מוסיפם  את כל שאר המרכיבים לסיר למעט חלב הקוקוס.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות עד שכל הירקות מתרככים.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד כ 10 דקות.

מרסקים את כל הירקות עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל.

לפני ההגשה מחממים את המרק ומתקנים תיבול  , מפזרים כוסברה קצוצה ודמן סומסום בזהירות רבה.

  1. חתולי8 הגיב:

    טוב, לי אישית יש כאן כמה מרכיבים שלא אסתדר איתם, אבל לבררנים פחות ממני זה נראה מרק חורפי ונהדר!

  2. עדית הגיב:

    ניסינו וקצרנו מחמאות

  3. טליה שלו הגיב:

    הכנתי את המרק ביום ששי.
    ללא כרישה ועם 400 מ"ל קרם קוקוס.
    יצא מעולה!!
    תודה רבה 🙂

  4. נופר הגיב:

    שלום! נשמע מעולה, הייתי רוצה להכין את זה למחר, אך יש לי כמה שאלות קטונת:
    האם ניתן להחליף את זרעי הכוסברה בכוסברה טרייה?
    האם ניתן להמיר את הדלעת בגזר או שלא מומלץ?

    המון תודה!

    • איריס לוי הגיב:

      בעניין הכוסברה אין להם כלל טעם דומה כך שהם אחד במקום השני . לא אוהבת זרעי כוסברה אז אל תוסיפי .
      בעניין הגזר – אפשר להוסיף לכתומים – להחליף …פחות מתאים

  5. לירן הגיב:

    האם ניתן להחליך את הכרשה בסלרי?

    • איריס לוי הגיב:

      אפשרי אך פחות מתאים לטעמים של המטבח האסייתי.
      אם לא אוהבים קרשה אפשר פשוט להחליף עם בצל

הגב ל- איריס לוי