איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מרק גולש עשיר

dsc_1178

כשהחלטנו לטוס לסלובניה – הקרבה לאיטליה חיזקה אותנו מאוד. היה לנו ברור שחלק מימי הטיול נבלה באיטליה כי אנחנו הרי משוגעים / מכורים /מאוהבים באיטליה .

החלק של הדולומיטים – האלפים האיטלקיים קרץ לנו מאוד כבר בנסיעה הקודמת . לא הצלחנו אז להגיע בגלל סופת שלגים פתאומית. אז הפעם סגרנו את החסרים – שמנו את פעמינו לכיוון ונציה ואז הצפנו לכיוון האלפים . את פנינו קיבל  אויר קריר , תמונות של שוויצריה מול העיניים הרים גבוהים עם שלג , פרות וכבשים רועים באחו , אנשים נחמדים וריח נהדר של עשן שריפת עצים באוויר שמסגיר את העובדה – כאן מחממים את הבתים ! אנחנו נוהגים "ללכת לאיבוד" בכבישים הקטנים בין הכפרים , לעצור במפרצוני כביש הקטנים לצלם ולהיאנח מעונג וקינאה .

dsc_1010

המקומיים הפנו אותנו למסלול הליכה מעניין ברום ההר הגבוה באזור שכדי להעפיל עליו יש לנסוע ברכבל . הנסיעה ברכבל ארכה 15 דקות נהדרות. ירדנו בתחנה העליונה המכוסה בשלג עד. השלג היה פריך ונעים מה שאומר שגם הלילה ירד במקום שלג. התחלנו ללכת בזהירות , מצאנו מחילות ירי ששמשו את צבא איטליה במלחמת העולם הראשונה – המקום מאוד גבוה – צופה על כל דרכי הגישה. טיילנו על ההר  שעה  ארוכה , והעפלנו עד לקצהו – תחושה הכי קרובה לשמיים , קצה העולם – גובה ההר כ שלושה קילומטר. כשירדנו בחזרה לרכב היינו דיי קפואים , למרות שהיינו לבושים היטב. כל מה שרצינו היה מרק חם. קילומטר מנקודת היציאה של הרכבל ראינו בקתת עץ קטנה שחנו סביבה מספר מכוניות. בתפריט היה מרק גולש . הזמנו – היה מושלם !!! למרות שאיטליה אינה מולדת הגולש – הקרבה לאוסטריה וסלובניה עם הצורך בחימום טוב לבטן לימי החורף לימדו את הטבחית האיטלקייה להכין מרק מעולה שאת המתכון שלו אני מביאה כאן בפניכם.

dsc_1083

 

אצלנו בבית אכלנו כבר את המרק – יצא מושלם – הוספתי מעט כוסברה לרענון המנה בזמן ההגשה.

dsc_1172

מרק גולש אלפיניסטי מאיטליה

6 מנות עשירות

  • 3/4 קילו בשר בקר נקי משומן, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ (נתח מספר 8 או 6 או 4 )
  • 2 עצמות ברך ( לא חובה – מוסיפות הרבה)
  • בצל גדול  קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • כף רסק עגבניות
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • כף סוכר חום
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כפית פפריקה חריפה
  • מים

בסיר כבד, מחממים שמן לטיגון. מתבלים את קוביות הבקר במלח ופלפל שחור, מטגנים אותן עד שהן משחימות ומוציאים אותן מהסיר . מטגנים גם את העצמות מכול הצדדים.

מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים מספר דקות  מוסיפים את השום והעגבניות וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות .מוסיפים את התבלינים.

מחזירים לסיר את הבשר המטוגן, יוצקים לסיר מים כך שיגיעו עד לגובה של כארבע  סנטימטרים מעל הבשר .

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות עד לריכוך של הבשר – כשעתיים וחצי בישול לפחות .

כאשר הבשר רך מוסיפים את תפוחי האדמה וכ-3 כוסות מים, ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. בודקים תיבול – אם יש צורך מוסיפים מלח.

מגישים עם כוסברה טרייה וחלה טובה.

 

 

  1. יהודית אלמוג הגיב:

    אשמח לקבל ממך מתכונים

    תודה יהודית רלמוג

    • איריס לוי הגיב:

      שלום יהודית
      לעונג לי .
      תרשמי בדף ה"קופץ" באתר . כך תקבלי למייל שלך כול מתכון שאני מפרסמת.
      בברכה
      איריס

הגב ל- איריס לוי