איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מלאנזנה

טעמתם פעם מלאנזנה ? שמעו סיפור …

חוזרים מטיול מקסים ברמת הגולן והרדיו ברקע משמיע שירים ודיבורים לסירוגין , אני שומעת אבל לא מקשיבה  . המחשבות נודדות לכל מיני מקומות רחוקים – מה יהיה הסוף של הספר שאני קוראת עכשיו , איזה צבע להוסיף ברקמה שאני עומלת עליה עכשיו ואיזה מסלול בשטח שווה לרכוב בשבוע הבא על האופניים .

פתאום חודרת לתוך המחשבות שלי מילה שנאמרת ברדיו מספר פעמים – מלאנזנה . מישהו מספר מה אמא שלו הייתה מכינה לערב שבת באופן קבוע לארוחה המשפחתית  אני נזרקת מידית לטראטוריה הקטנה בנפולי בה אכלנו לפני שנים מלאנזנה מהחלומות. נזכרת איך בחוצפתי ( האמת כהרגלי ) ביקשתי מבעל המקום לדבר עם מי שהכין את המנה המושלמת . גם הפעם הוכנסתי למטבח האחורי הקטנטן בו פגשתי את הנונה (סבתא באיטלקית) שלא מדברת מילה אנגלית  האמונה על כל המטעמים של המסעדה המשפחתית הקטנה . האמת במטבח לא צריך הרבה לדבר – הידיים מדברות. פרנצ'סקה בת ה67 בחיוך גדול הסבירה בתנועות ידיים ובאיטלקית ( אני מבינה שברי מילים ) איך היא מכינה כבר שנים את ה מלאנזנה שגם אמא שלה והדורות לפניה הכינה.

אז כשהגענו הביתה היה לי ברור מה מכינים לארוחת ערב שבת – מאפה חצילים וגבינות = מלאנזנה.

מזמינה אתכם להכין מנה אלוהית זו תוך שימוש במתכון המושלם של נונה פרנצ'סקה.

מלאנזנה

מלאנזנה

מלאנזנה

מלאנזנה

מלאנזנה – מאפה חצילים וגבינות

לשש מנות יפות

  • 4 חצילים יפים וארוכים
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פרמג'ן מגוררת
  • ביצה
  • 15 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 שיני שום קצוצות

לרוטב עגבניות

  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות של 400 גרם
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס

חצילים

קולפים את החצילים אבל לא עד הסוף – שיישאר מראה של זברה.

חותכים כל חציל לפרוסות של 2 – 3 סנטימטר .

מסדרים את החצילים במסננת גדולה ומפזרים מלח – משהים כשעה להגרת הנוזלים .

שוטפים וסוחטים את פרוסות החצילים בעדינות.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במעט מלח .

על תבנית אפייה שטוחה פורסים נייר אפייה ומסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת. מורחים כל פרוסה בשמן זית .

אופים את החצילים כחצי שעה עד להשחמה קלה.

מכינים את רוטב העגבניות

יוצקים את שמן הזית לסיר גדול, על אש קטנה מוסיפים את השום ומבשלים להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה בבעבוע עדין. מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר

טוחנים את הרוטב בבלנדר חשמלי או ידני.

מכינים את תערובת הגבינות

מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, 60 גרם מגבינת הפרמזן, הביצה, השום הבזיליקום ואגוז המוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

הרכבת המנה

בתבנית אפיה עמוקה מסדרים חצי מפרוסות החציל. על כל פרוסה מניחים כף גדושה  מתערובת הגבינות. מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים מאין סנדוויץ'  יוצקים בזהירות את רוטב העגבניות בין זוגות החצילים. מפזרים מעל את שארית גבינת הפרמזן אפשר להוסיף גם מוצרלה מגוררת.

מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים מעט את חום התנור ואופים בטמפרטורה של 180  מעלות במשך עשרים דקות.

מסירים את רדיד האלומיניום ואופי עוד כ 10  דקות.

מוציאים ומניחים למאפה לנוח עשרים דקות. מגישים עם רוטב העגבניות שבתוכו נאפה.

אוהבים אוכל איטלקי ורוצים לאכול ארוחת שף איטלקית ?

רוצים להשתתף בסדנת בישול איטלקי ?

השאר תגובה