איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מלאי כופתה

DSC_0246

מלאי כופתה מאכל צמחוני מהמטבח  הודי . המטיילים בצפון הודו מכירים ואוהבים מאוד מנה מנחמת זו של רכות ברוטב קטיפתי .

כופתאות תפוחי אדמה, גבינה ותבלינים מבושלות ברוטב עגבניות עשיר ותבלינים .

מלאי כופתה באופן מסורתי מוכן עם גבינת פאניר – אותה הכנתי בעצמי אך אם אין לכם חשק אפשר להשתמש ב בצפתית עיזים מגוררת או ריקוטה שניקזנו ממנה את הנוזלים או אפילו גבינת חמד הישנה והטובה.

מלאי כופתה

מלאי כופתה

מלאי כופתה

לכופתאות

  • 3 תפוחי אדמה גדולים ויפים
  • 1/2 קילוגרם גבינת פניר
  • כף צ'ילי אדום קצוץ (אפשר יותר)
  • 2 כפות עלי כוסברה  קצוצים
  • כפית אבקת כוסברה
  • כפית זרעי כמון
  • חצי כפית הל טחון
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפיות שמן קנולה

 לרוטב

  • 3 כפות שמן
  • כפית זרעי כמון
  • 2-3 שיני שום מעוכות
  • כף ג'ינג'ר מגורד
  • 4 עגבניות יפות מרוסקות
  • כפית אבקת צ'ילי או פפריקה
  • כפית גראם מסאלה
  • כפית כורכום
  • כפית כוסברה טחונה
  • כפית כמון
  • כפית סוכר
  • רבע כוס שמנת לבישול % 10 שומן
  • כף גדושה קמח
  • כף כסברה טרייה להגשה

 

מבשלים את תפוחי אדמה עם הקליפה במים עד שהם ממש ממש רכים,

מקלפים את הקליפה ומועכים באמצעות מזלג לפירה חלק חלק

בקערה נפרדת מגרדים את הגבינה בפומפיה גסה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הכופתאות .

מערבבים את תפוחי האדמה עם תערובת הגבינה והתבלינים  ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג .במחבת טפלון מחממים 2 – 3 כפות שמן ומטגנים קלות את הכדורים מכל הצדדים . אפשרי גם לסדר את הכדורים על תבנית אפייה שטוחה על נייר אפיה ולאפות מתחת לגריל חם על 200 מעלות  עד שמשחימים.

הכנת הרוטב

מחממים בסיר גדול ושטוח את  השמן  ומוסיפים את זרעי הכמון  לאחר כדקה מוסיפים את כל שאר בתבלינים.

מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד כדקה.

מרסקים את העגבניות בבלנדר ומוסיפים לתערובת  מוסיפים כחצי כוס מים מביאים לרתיחה מנמיכים אש .

מערבבים כף קמח עם השמנת המתוקה ומוסיפים תוך כדי ערבוב לרוטב כדי להסמיך אותו.

מוסיפים את הכדורים  לסיר ומבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה

מגישים עם עלי כוסברה טרייה מעל.

  1. פני ניסן הגיב:

    שכחתם את הגבינה במתכון לכופתאות המלאי כופתה

הגב ל- פני ניסן