איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה תפוחי אדמה וטונה

dsc_0005

הצורך ליצור כל פעם מחדש מטעם חדש לארוחות הערב המשפחתיות מהנה אותי במיוחד.

אוהבת מאוד לחבר חומרי גלם שונים שעל פניו לא אמורים ללכת ביחד  , אבל כששמים אותם בכפיפה אחת פתאום מרגישים היייי הרי הם כל כך מתאימים , מתחברים ומעצימים אחד את השני.

כך קרה לי כשהתחלתי לבנות את המאפה של תפוחי אדמה וטונה . אני לא הראשונה שמחברת בן תפוח אדמה לטונה משומרת – שנים אנחנו נהנים מאוד מהחיבור האולטימטיבי של שניהם בסנדוויץ" הטוניסאי . אבל לאפות אותם ביחד עם גבינות ביצים ועטופים בבצק עוד לא יצא . בכלל תפוחי אדמה אפויים בבצק למעט המקרה של בורקס תמיד מצחיק אותי – פחמימה בתוך פחמימה ?! כמו לעשות כריך של פיתה ממולאת בלחם .

אז במאפה המפתיע החדש צרפתי בצק רך ונימוח עם קוביות תפוחי אדמה , טונה איכותית משומרת , צמחי תבלין  וגבינות שאני אוהבת  – התקבל מאפה ריחני מפתיע וטעים טעים לארוחת ערב משפחתית בערב קר.

dsc_0012

dsc_0015

dsc_0023

מאפה תפוחי אדמה וטונה

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח לבן ( אפשר 50% לבן 50% מלא)
  • 80 גרם חמאה
  • 1 גביע יוגורט או אשל
  • 1/2 כפית מלח

למילוי

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים , חתוכים לקוביות של 2 סנטימטר המבושלים לריכוך .
  • 2 קופסאות טונה בשמן – מנקזים את השמן
  • 1/2 צרור פטרוזיליה ( רק עלים )קצוצה – אפשר להחליף בעירית
  • 3 ביצים
  • חצי כוס גבינת פרמז'ן מגורר
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 1/2 פלפל שחור
  • 3/4 כפית מלח.

במעבד מזון עם להב המתכת מניחים את כל חומרי הבצק ומערבבים עד ליצירת גוש בצק אחיד ( ערבוב יתר מקלקל)

עוטפים את הבצק בניילון ניצמד  ומניחים במקרר למנוחה של כחצי שעה .

בקערה מערבבים את תפוחי האדמה עם הפטרוזיליה הקצוצה ו  1/2 מכמות התבלינים.

בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם הפרמז'ן ושאר התבלינים .

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ 3/4 סנטימטר ומסדרים אותו בתבנית נאה  משומנת במעט חמאה. משאירים מעט מהבצק שישתפל מדפנות התבנית כדי "לסגור" מעט את קצות המאפה.

למרכז התבנית המכוסה בבצק שופכים את תפוחי האדמה , מעליהם מסדרים יפה בשכבה אחידה את הטונה.

מעל שופכים את תערובת הביצים עם הגבינה – חשוב שתגיע לכול פינה במאפה כי היא זו שמחברת את כול המרכיבים.

מקפלים פנימה את קפלי הבצק שהותרנו לסגירה נאה – חלקית של המאפה .

מפזרים במרכז את המוצרלה המגוררת.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 40 דקות או עד להשחמה יפה של המאפה.

 

  1. סמדר הגיב:

    תודה. נראה מתכון מעולה וקל. אני חייבת לנסות!

  2. יעל הגיב:

    היי איריס,
    המתכון הזה נראה מעולה..
    מה הגודל של התבנית?

הגב ל- איריס לוי