איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה שמרים עם עוף וסומק-מסחן

מאפה עוף עם בצק שמרים

ברגע שהוחלט כי נוסעים לחופשה קצרה בצפון כבר התחלתי לגלגל על הלשון טעמים של בישול ערבי גלילי מקורי.

מאוד רציתי לטעום טעמים עממיים של חובזה (חלמית), עכוב  (עכובית הגלגל), גרגיר וזעתר (אזוב מצוי) שנקטפו בבוקר בשדה וטופלו במסירות ובמסורת של שנים עד שהגיעו לצלחת שלי.

נסענו לאצבע הגליל ובחרנו שתי מסעדות שלמעשה היו ממש דבר והיפוכו. שתיהן מתימרות להגיש אוכל גלילי מסורתי אך בדרך שונה לגמרי. K-Bab    (צומת כוח כביש 90 – 10 ק"מ דרומית לקריית שמונה) הינה סוג של ארומה/מקדונלד – אוכל מהיר עם כל סממני הדלפק: הזמנה, כרוז הקורא בשמך וכו'.  ההפתעה הייתה כפולה – מחד המראה המנוכר והעכשווי ומאידך האוכל שהפתיע בטעמו הטוב. היה זה קבב טוב מאוד שהוגש עם טחינה חמה, מג'דרה עם בורגול ועוד.  היה טעים ב-K-Bab  אבל החשק לאוכל מסורתי לא בא על סיפוקו – זה לא זה.

למחרת היום נסענו לכפר ראמה – למסעדה  שראביכ  הנמצאת על הרחוב הראשי של הכפר. פירוש השם "שראביכ בערבית הוא "מורכב" המתאים מאוד למורכבות הטעמים המוגשים במסעדה . שמעתי רבות על המסעדה הקטנטנה שנמצאת מתחת לבית דירות; הכניסה הסודית למסעדה היא דרך מגרש החניה.

התפריט משתנה לפי מה שבעל הבית אשתו או בתו ליקטו מהשדה – חובזה יש, עכוב עוד אין "גברת זה לא העונה אומרת בעלת הבית". חצילים, כרובית, תרד בר ומה לא – היה נפלא !!! מה שקנה אותי במיוחד היה המסחן – מאפה בצק שמרים – פיתה  שערמו עליה המון בצל מקורמל עם חתיכות עוף שתובל בבהרט וסומק (אוג הבורסקאים). היה נפלא.

לסיכום החוויה הגלילית הקטנה שלי – אם K-Bab   יפתחו סניף במקום מגורי אני חושבת שאקפוץ לביקור מידי פעם אבל כשאני בגליל אני מעדיפה את הדבר האמתי הכולל אווירה אוטנטית.

 מסחן – מאפה שמרים עוף ובצל מקורמל

לבצק שמרים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 300 גר' מים
  • שמן זית 2 כפות
  • שמרים יבשים 8 גר'
  • מלח 8 גר'

מילוי

  • 2 כרעי עוף מבושלים ( אני השתמשתי באלה שהכנתי מהם מרק עוף)
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1.5 כפיות בהרט
  • 1.5 כפיות סומק

ללוש את כל החומרים, להוסיף שמן ומלח בסוף.

להתפיח כשעתיים

לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך כ- 20-30 דקות במרכז התנור.

בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי

חותכים את הבצל לחתיכות גדולות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להשחמה. מסירים מהאש.

מסירים את בשר העוף מהעצם וחותכים לפיסות קטנות.

מערבבים את הבצל, פיסות העוף והתבלינים.

עורכים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה – אם יש; לבנה או משטח שמות בתנור  –  מצוין.

אופים בחום של 200 מעלות כ 35 דקות עד להשחמה של הבצק.

מגישים עם טחינה חמצמצה.

  1. פוסט נהדר לסופ'ש מקסים !
    המסחן שווה במיוחד !
    מזכירה לי ידיד דרוזי שלי שהיה מפנק עם מטעמים כאלה…
    אצלי כבר מהבוקר פוקצו'ת ומאפים,
    אין על זה !
    חיבוק לאחלה שבוע, איריס
    רות 🙂

  2. ששת הגיב:

    אני מאוד אוהב את האוכל של K-BAB הסלט פטוש , הפטייר והקובה וסלט גרגר ו שיש טאוק והקבב הכל מיוחד, גלילי וטעים

הגב ל- איריס לוי