- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

מאפה פסטה עם גבינות וירקות

Pasta al forno – מאפה פסטה עם גבינות וירקות או בצורה יותר קלה פשוט – לזניה המנה האיטלקית הקלסית – לזניה בעלת מסורת קולינרית של מאות בשנים . הווריאציות   להכנת לזניה הן אינסופיות , ממש קלה להכנה ואהובה על ילדים ומבוגרים. מתאימה לארוחת ערב ביתית וגם לאירוח רב רושם. למארח לזניה היא מאפה  נהדר שניתן להכינה מראש ולאפות ברגע האחרון.

את מאפה הפסטה אפשר להכין עם ירקות , גבינות או בשר . להשתמש בפסטה טרייה או מוכנה בצורות שונות כדפים . אני השתמשתי הפעם בפנה מצוין של פסטה אוסם – מקמח דורום בדיוק כמו באיטליה. בשימוש בפנה שיש לו חור במרכז – שבמהלך האפייה חלק מהחללים מתמלאים וחלק נשארים ריקים מה שמעניק אווריריות נעימה למנה .

מה שמאחד את כל סוגי הלזניה הם שלושה כללים מרכזיים :

מאפה פסטה עם גבינות וירקות

במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את הבצל לריכוך .

מוסיפים את השום הכתוש + עלי התימין

מוסיפים למחבת את עלי התרד ומבשלים יחד מספר דקות .

מוסיפים מלח ופלפל .

מסירים מהאש ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים.

לאותו מחבת מוסיפים כף שמן ומוסיפים את הדלעת + עלי התימין . מטגנים על אש בינונית והופכים מדי פעם את פיסות הדלעת .

מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן ביחד עד לריכוך חלקי של הדלעת.

הכנת רוטב הבשמל

במחבת בינוני ממיסים את החמאה . מוסיפים את הקמח ומערבבים בזריזות .

מבשלים את הרביכה שנוצרה מספר דקות על אש קטנה.

מוסיפים את החלב ובוחשים כול הזמן .

מוסיפים את גרדת אגוז המוסקט והמלח.

מבשלים את הרביכה להסמכה קלה . מורידים מהאש.

מוסיפים פנימה 1/2  מגבינת המוצרלה  ו 1/2 מגבינת הפרמז'ן.

בניית המנה

בתבנית חסינת חום מוזגים מעט מהרביכה כ 1/2 מצקת ומוסיפים מעט מים . מורחים על בסיס התבנית.

מסדרים שכבה אחידה של כ 1/2 מהפסטה המוכנה .

מעל הפסטה מסדרים כחצי מהתרד ומעליו חצי מהדלעת.

מעליהם שופכים  1/2 מרוטב הבשמל.

מפזרים חופן גבינת מוצרלה .

חוזרים על השכבות שוב בסדר דומה.

מפזרים מעל הכול את כל המוצרלה והפרמז'ן הנותר.

אופים כשהתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום  כ 30 דקות ב 180 מחלות.

מסירים את כיסוי אלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ 7 -10 דקות בחום 210 עד להשחמה.

מגישים לצד סלט ירקות ונהנים