- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

מאפה בטטה גבינות על בצק פריך

כשאני מארחת  חברים או את המשפחה אני מאוד אוהבת להגיש את המאפה הנהדר הזה . אופה אותו ממש כשהם נכנסים כך שהבית מתמלא בריח מפתה. מגישה אותו על קרש עץ מהוקצע עם סכין גלגלת לפריסה כך שכל אחד פורס לו חתיכה ומתענג. לרוב אני מכינה את המאפה בשני טעמים – בטטה וזוקיני אך אפשר להכינו מכל ירק שאתם אוהבים – פטריות , בצל , סלק ועוד.

כדי להכין מאפה זה באופן מושלם יש לחתוך את הירקות דק דק ומאוד אחיד , למשימה זו תמיד מגויסת המנדולינה שלי. המנדולינה היא אחד מכלי העזר החשובים במטבח אחרי הסכין החד.

חשוב לבחור נכון את המנדולינה שאתם רוכשים . יש מספר פרטים חשובים שיש לשים לב אליהם בתהליך הבחירה.

  1. בטיחות – חשוב לראות שיש למנדולינה "כובע"  מגן המחזיק את הירקות אותם חותכים – לעולם לא נפרוס ירק ללא מגן זה!  המגן צריך להיות ברוחב אזור החיתוך אך כשחותכים לא יחתך בעצמו. חייב לאפשר חיתוך של הירק עד סופו.
  2. אפשרות שינוי והתאמת עובי הפרוסה שנפרסת .
  3. מספר סכינים גדול שיאפשר סוגים שונים של חיתוכים – פרוסות , מקלונים דקים עבים ועוד.
  4. אחסון בטוח ומסודר של כל הסכינים.
  5. קל לניקוי – רצוי במדיח
  6. מחיר נוח

אני משתמשת במטבח שלי במנדולינה של חברת  SLICER  הנמכרת בארץ על ידי חברת כרמל דיירקט הוותיקה העומדת בכל הקריטריונים החשובים.

מאפה בטטה גבינות על בצק פריך

בצק

מילוי

הבצק- במעבד מזון מערבבים בפולסים קצרים את הקמח החמאה הקרה ומלח על לקבלת  תערובת פירורית. מוסיפים את החומץ והמים לערבוב נוסף קצר.

עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים כשעה במקרר .

פורסים את הזוקיני במנדולינה , מניחים את הפרוסות במסננת וזורעים  מלח כדי להוציא את רוב המים מתוך הירק. משהים כחצי שעה . שוטפים את הפרוסות ומיבשים היטב במגבת מטבח.

מרדדים את הבצק הקר בין שני דפי אפיה לעיגול דק . מסירים דף אחד ומניחים את הבצק על גבי הדף השני על תבנית אפייה.

מורחים את הריקוטה על הבצק שבתבנית, מפזרים מעל גרדת לימון , תימין , פלפל גרוב ומעט מלח. מפזרים את הפרמזן המגורר מסביב.

מסדרים את הזוקיני מסביב פיסה אחרי פיסה כך שכל חתיכה תחפוף מעט את קודמת.

מזליפים מעל מעט שמן זית.

מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות ואופים כ 30 דקות או עד שהבצק שחום קלות והריח המהמם מתפשט בכל הבית.