איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה בטטה גבינות על בצק פריך

DSC_0592

כשאני מארחת  חברים או את המשפחה אני מאוד אוהבת להגיש את המאפה הנהדר הזה . אופה אותו ממש כשהם נכנסים כך שהבית מתמלא בריח מפתה. מגישה אותו על קרש עץ מהוקצע עם סכין גלגלת לפריסה כך שכל אחד פורס לו חתיכה ומתענג. לרוב אני מכינה את המאפה בשני טעמים – בטטה וזוקיני אך אפשר להכינו מכל ירק שאתם אוהבים – פטריות , בצל , סלק ועוד.

כדי להכין מאפה זה באופן מושלם יש לחתוך את הירקות דק דק ומאוד אחיד , למשימה זו תמיד מגויסת המנדולינה שלי. המנדולינה היא אחד מכלי העזר החשובים במטבח אחרי הסכין החד.

חשוב לבחור נכון את המנדולינה שאתם רוכשים . יש מספר פרטים חשובים שיש לשים לב אליהם בתהליך הבחירה.

  1. בטיחות – חשוב לראות שיש למנדולינה "כובע"  מגן המחזיק את הירקות אותם חותכים – לעולם לא נפרוס ירק ללא מגן זה!  המגן צריך להיות ברוחב אזור החיתוך אך כשחותכים לא יחתך בעצמו. חייב לאפשר חיתוך של הירק עד סופו.
  2. אפשרות שינוי והתאמת עובי הפרוסה שנפרסת .
  3. מספר סכינים גדול שיאפשר סוגים שונים של חיתוכים – פרוסות , מקלונים דקים עבים ועוד.
  4. אחסון בטוח ומסודר של כל הסכינים.
  5. קל לניקוי – רצוי במדיח
  6. מחיר נוח

אני משתמשת במטבח שלי במנדולינה של חברת  SLICER  הנמכרת בארץ על ידי חברת כרמל דיירקט הוותיקה העומדת בכל הקריטריונים החשובים.

DSC_0583

DSC_0579

DSC_0693

DSC_0695

DSC_0595

מאפה בטטה גבינות על בצק פריך

בצק

  • כוס וחצי קמח לבן
  • 160 גרם חמאה קרה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית חומץ הדרים
  • כף מים קרים

מילוי

  • דלעת / זוקיני כ ½ ק"ג  פרוסים דק במנדולינה לעיגולים שווים
  • 250 גרם גבינת מוצרלה עיזים
  • פרמזן מגורר
  • גרדת לימון
  • עלי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית כתית ועולה

הבצק- במעבד מזון מערבבים בפולסים קצרים את הקמח החמאה הקרה ומלח על לקבלת  תערובת פירורית. מוסיפים את החומץ והמים לערבוב נוסף קצר.

עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים כשעה במקרר .

פורסים את הזוקיני במנדולינה , מניחים את הפרוסות במסננת וזורעים  מלח כדי להוציא את רוב המים מתוך הירק. משהים כחצי שעה . שוטפים את הפרוסות ומיבשים היטב במגבת מטבח.

מרדדים את הבצק הקר בין שני דפי אפיה לעיגול דק . מסירים דף אחד ומניחים את הבצק על גבי הדף השני על תבנית אפייה.

מורחים את הריקוטה על הבצק שבתבנית, מפזרים מעל גרדת לימון , תימין , פלפל גרוב ומעט מלח. מפזרים את הפרמזן המגורר מסביב.

מסדרים את הזוקיני מסביב פיסה אחרי פיסה כך שכל חתיכה תחפוף מעט את קודמת.

מזליפים מעל מעט שמן זית.

מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות ואופים כ 30 דקות או עד שהבצק שחום קלות והריח המהמם מתפשט בכל הבית.

  1. אלישבע עצמון הגיב:

    שלום ותודה על המתכון הנהדר, האם התכוונת ל"מוצרלה עיזים" ולא לריקוטה – נא הבהרתך. ושוב תודה!

    • איריס לוי הגיב:

      שלום אלישע
      ריקוטה עיזים – אם את לא מצליחה למאה אז ריקוטה חלב בקר גם היא מצוינת

הגב ל- אלישבע עצמון