לימון כבוש
לא תמיד צריך להפוך לימון ללימונדה – אפשר להפוך לימון למרקחת מבוסמת של מליחות , חמצמצות מרעננת עם חרפרפות קלה – לימון כבוש אלוהי !
עצי הלימון במושב ניר בנים שבשפלת יהודה קורסים תחת הפרי – לימון ננסי מלא במיץ בעל קליפה דקה מאוד – שילוב מצוין של תכונות אלה הופך אותו לפרי הנבחר לכיבוש.
נוטלים את הלימונים ושוטפים אותם היטב מאבק.
בכל לימון חורצים חריץ כפול – כזה היוצר סימן X עד 2/3 מהפרי, מותירים את החלקים מחוברים.
מערבבים ככוס מלח גס בכ-5 כפיות פפריקה ו-2 כפיות צ'ילי קרוס.
בתערובת המתקבלת ממלאים כל לימון ומסדרים בצנצנת שתוכל להכיל בנוחות את כל הלימונים.
מסדרים את כל הלימונים הממולאים במלח המתובל אחד ליד השני ושורה על שורה על גבי שורה ומשהים על השיש של המטבח ליממה. בזמן זה הלימונים יפרישו נוזלים רבים.
לאחר יממה בודקים את גובה הנוזלים בכלי וממלאים מיץ לימון טרי עד לגובה הלימונים שבכלי.
נמזוג גם שמן צמחי פשוט שיאטום את הלימונים – ימנע כניסה של חיידקים אשר עלולים לקלקל את הפרי וסוגרים את מכסה הצנצנת. מנערים בעדינות את הצנצנת ומצפינים אותה במקום קריר וחשוך לכ 10 ימים. ממש מתאפקים לא לפתוח,לא לטעום.
לאחרונה התחלתי לטחון את הלימון המוכן בבלנדר או במעבד מזון למעין ממרח . משתמשת בו בתיבול דגים , בהכנת טחינה ועוד
לימון כבוש
לאחר הזמן הנקוב פותחים לאט את המכסה מכניסים כף נקייה ומוציאים מספר לימונים + נוזל אדמדם ונהדר.
טועמים – הםםםםם איזה טעם ! הולך נהדר בסנדוויץ', עם בשר על האש או עם כל דבר אחר. אני אוהבת עם טחינה וגם עם קוטג'.
בהצלחה
איריס לוי שף פרטי
מעניין. מעולם לא טעמתי כזה!
תמשיכי לרתק אותי מותק! :))
תודה מותק!
אין עלייך
תודה ידידי היקר
כזה עם טונה ופרוסת לחם אני מסודרת…יאמי
נכוןןןןןןןןן מתאים לי בתוך לחמנייה טרייה
היי איריס,
יש לי כמה שאלות:
אחרי יממה מוסיפים מיץ לימון? איזו כמות?
מתי מוסיפים שמן? איזה סוג מומלץ? ומה הכמות?
תודה
נראה טעים ביותר
שלום דנה
כן מוסיפים מיץ לימון טבעי עד לגובה הלימונים או שניתן להוסיף עוד לימונים עמו יום קודם.
שמן ? אני לא מוסיפה שמן
נשמע ונראה מעולה!
בהשהיה ליום אחד, סוגרים לחלוטין או סגירה לא הרמטית במכסה, או רק בבד או שבכלל משאירים פתוח?
תודה!
סגירה מוחלטת ואחרי יומיים להכניס למקרר